• Σε μια κατσαρόλα ή στη χύτρα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα λαχανικά. Το νερό πρέπει να είναι διπλάσιο από τα λαχανικά. • Μόλις βράσουν τα λαχανικά με τη βοήθεια...
• Πολτοποιούμε το αβοκάντο με το πιρούνι • Προσθέτουμε όλα τα υλικά. • Δοκιμάζουμε το αλάτι και το λεμόνι και σερβίρουμε Για τα φρυγανισμένα παξιμαδάκια λαγάνας • Κόβουμε τη λαγάνα...
• Αφού ξεπλύνουμε καλά το κινόα το βράζουμε με άφθονο νερό για περίπου 15 λεπτά μέχρι να διακρίνεται μια γραμμούλα γύρω από κάθε σποράκι και το αφήνουμε να κρυώσει. Ο...
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα και το σκόρδο και τα αφήνουμε να μαραθούν. Προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα, τα καρότα,...
Για το φύλλο Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ζυμώνουμε όσο καλύτερα...
Για το φύλλο Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το νερό, το ξύδι, το αλάτι και ζυμώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο...
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε μέσα 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και 1 πρέζα ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν για 5-10 λεπτά. Σε ένα μπολ...
Βάζουμε αποβραδίς τους γίγαντες στο νερό να μουλιάσουν. Στη χύτρα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια περασμένα από το multi και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν....
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να ζεσταθούν. Μόλις αρχίζει να βράζει το νερό προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και όλα τα λαχανικά κομμένα...
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Πολτοποιούμε τις πατάτες όσο ακόμα είναι ζεστές. Προσθέτουμε μία μία κουταλιά τη φυτική μαργαρίνη και την ενσωματώνουμε. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το...
Για τα σουτζουκάκια Βάζουμε τη σόγια να βράσει. Μόλις πάρει μία βράση την αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού την αφήσουμε 10 λεπτά να σταθεί την βάζουμε σε σουρωτήρι και αφού...
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το ένα περασμένο από το multi και τα υπόλοιπα κομμένα στα τέσσερα, τα πασπαλίζουμε με τη...
Σε ένα ταψί βάζουμε όλα τα λαχανικά κομμένα σε ισομεγέθη κομμάτια. Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κρασί, το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας. Προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι, το πιπέρι, το...
Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζω το λάδι να ζεσταθεί. Προσθέτω το σκόρδο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα αφήνω να τσιγαριστούν. Προσθέτω το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και το...
Για το φύλλο Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το νερό, το ξύδι, το αλάτι και ζυμώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε...
Για το φύλλο Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το νερό, το ξύδι, το αλάτι και ζυμώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε...
Για τη ζύμη Πλένουμε το κουνουπίδι και πολτοποιούμε τις φουντίτσες του στο multi. Το πολτοποιημένο κουνουπίδι το βάζουμε σε ένα βαμβακερό ύφασμα και το στύβουμε για να απομακρυνθεί όσο το...
Για τη ζύμη Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το θυμάρι. Προσθέτουμε το γάλα σόγιας χλιαρό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε σιγά...
Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι. Αφαιρούμε μάτια και κόκκαλο. Σε μία άδεια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά βάζουμε σκέτο ολόκληρο το χταπόδι. Το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να αποκτήσει...
Καθαρισμός χοχλιών Αγοράζουμε τους χοχλιούς σακασμένους δηλ. φαγωμένους. Αυτοί είναι οι κλειστοί χοχλιοί που μαζεύονται την άνοιξη. Αν τους μαζέψουμε εμείς το χειμώνα πρέπει να τους σακάσουμε. Δηλαδή να τους ρίξουμε αλεύρι...