Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
1 ποτήρι γάλα σόγιας
-
750 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
-
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
-
1 πρέζα ζάχαρη
-
1 κ. γλ. Αλάτι
-
Θυμάρι
-
Για τη σάλτσα
-
1/2 φλ. τσ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
-
2 κ. σ. ελαιόλαδο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Ρίγανη
-
Για τη γέμιση
-
1 (κομμένη σε ροδέλες) ντομάτα
-
ελιές χωρίς κουκούτσι
-
1 μεγάλο (κομμένο σε ροδέλες) κρεμμύδι
-
Καλαμπόκι (προαιρετικά)
-
Μανιτάρια
-
Άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας
-
(για πασπάλισμα) Ρίγανη
-
(για πασπάλισμα) ελαιόλαδο
Οδηγίες
Για τη ζύμη
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το θυμάρι.
- Προσθέτουμε το γάλα σόγιας χλιαρό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να καταφέρουμε μια εύπλαστη και ελαστική ζύμη.
- Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Για τη σάλτσα
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Σύνθεση πίτσας
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250º C.
- Παίρνουμε ένα κομμάτι από το φουσκωμένο ζυμάρι σε μέγεθος μπουνιάς και το ανοίγουμε με τον πλάστη.
- Βάζουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε τα λαχανικά σε ποσότητα της αρεσκείας μας.
- Πασπαλίζουμε με ρίγανη και ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 250º C στον αέρα. Τα τελευταία 2-3 λεπτά βάζουμε την κουζίνα στην ένδειξη αέρας και αντίσταση κάτω για να ψηθεί και από κάτω.
(Visited 649 times, 1 visits today)