0 0
  • Share
  • 126 Θεάσεις
  • Like
  • 25΄-40΄
  • Μερίδες: 3
  • Εύκολη
  • Περίπου 3,5€
Αγκινάρες αλά πολίτα

Μοιραστείτε το:

Η μπορείτε να αντιγράψετε & να μοιραστείτε αυτό το url

Υλικά

Προσαρμόστε τις μερίδες:
6-7 φρέσκες ή κατεψυγμένες μέτριες αγκινάρες
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια
2-3 μέτριες πατάτες
300 ml βραστό νερό
3-4 καρότα
Χυμός από ένα λεμόνι
1 κ. σ. κορν φλάουρ

Αγκινάρες αλά πολίτα

Υλικά

Οδηγίες

Share
  • Σε μια κατσαρόλα ή στη χύτρα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το ένα κομμένο σε φέτες και το άλλο στο multi και τα αφήνουμε να μαραθούν
  • Προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε ροδέλες και τις πατάτες κομμένες σε ισομεγέθη κομμάτια και τις αφήνουμε να τσιγαριστούν
  • Μόλις ολοκληρωθεί το τσιγάρισμα προσθέτουμε τις αγκινάρες, το νερό, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι
  • Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και κλείνουμε την κατσαρόλα ή τη χύτρα και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30′ χωρίς χύτρα ή 10′ από το σημείο βρασμού της χύτρας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό
  • Μέσα στο χυμό λεμονιού διαλύουμε το κορν φλάουρ
  • Λίγο πριν τελειώσει το βράσιμο προσθέτουμε το χυμό λεμονιού με το κορν φλάουερ και κουνάμε την κατσαρόλα.
  • Δοκιμάζουμε το αλάτι και το λεμόνι και σερβίρουμε.
(Visited 126 times, 1 visits today)

Reviews συνταγών

Δεν υπάρχουν ακόμη reviews για αυτή τη συνταγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα παρακάτω για να ξεκινήσετε
Λουκουμάδες με μέλι
προηγούμενο
Λουκουμάδες
επόμενο
Γεμιστά νηστίσιμα
Λουκουμάδες με μέλι
προηγούμενο
Λουκουμάδες
επόμενο
Γεμιστά νηστίσιμα

Προσθέστε το σχόλιό σας