0 0
  • Share
  • 13.570 Θεάσεις
  • Like 16
  • Περίπου 2 ώρες (με το φούσκωμα της ζύμης)
  • Μερίδες: 20
  • Εύκολη
Πιροσκί πατάτας στο φούρνο

Μοιραστείτε το:

Η μπορείτε να αντιγράψετε & να μοιραστείτε αυτό το url

Υλικά

Προσαρμόστε τις μερίδες:
Για τη γέμιση
4-5 μέτριες πατάτες
2 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
3-4 κλωναράκια μαϊντανό
1 κλωναράκι δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
Σκόρδο σε σκόνη
Για τη ζύμη
Περίπου μισό κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
1 κούπα καλαμποκάλευρο
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ρακί ή ξύδι
1 συσκευασία νωπή μαγιά
Αλάτι
300 ml περίπου νερό

Πιροσκί πατάτας στο φούρνο

Χαρακτηριστικά:
  • vegan
Κουζίνα:

Υλικά

  • Για τη γέμιση

  • Για τη ζύμη

Οδηγίες

Share

Για τη γέμιση

  • Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα τόσο ώστε να μην μαλακώσουν τελείως.
  • Τις καθαρίζουμε και τις τρίβουμε από τη χοντρή μεριά του τρίφτη.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το ένα περασμένο από τον τρίφτη και το άλλο κομμένο σε κυβάκια και το σκόρδο πολτοποιημένο και τα αφήνουμε να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε τις τριμμένες πατάτες και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε λίγο να ενσωματωθούν οι γεύσεις και κλείνουμε τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε τον μαϊντανό και το δυόσμο ψιλοκομμένο.

Για τη ζύμη

  • Σε μια λεκάνη βάζουμε τη νωπή μαγιά με μια κουταλιά αλεύρι.
  • Με τα χέρια μας τρίβουμε τη μαγιά με το αλεύρι και τα ενοποιούμε.
  • Προσθέτουμε τη μισή κούπα νερό και με έναν αυγοδάρτη προσπαθούμε να δημιουργήσουμε έναν πηκτό χυλό.
  • Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια βαμβακερή πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου μισή ώρα μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Μόλις έχουν δημιουργηθεί στην επιφάνεια μικρές φουσκαλίτσες είναι έτοιμο για χρήση.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο , τη ρακί και το επιπλέον νερό.
  • Κοσκινίζουμε τα δύο είδη αλευριού.
  • Προσθέτουμε πρώτα το καλαμποκάλευρο και μετά λίγο λίγο το αλεύρι γ.ο.χ. και ζυμώνουμε ώστε να δημιουργήσουμε μια ελαστική ζύμη.
  • Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλαστή και επιπλέον αλευριού σε φύλλο πάχους περίπου 0,5 εκ.
  • Κόβουμε μοτίβα της αρεσκείας μας, τα γεμίζουμε με τη γέμιση και κλείνουμε όσο καλύτερα μπορούμε.
  • Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ραντισμένο με ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180º C για περίπου 20 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.
(Visited 13.570 times, 1 visits today)

Reviews συνταγών

Δεν υπάρχουν ακόμη reviews για αυτή τη συνταγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα παρακάτω για να ξεκινήσετε
ροξάκια νηστίσιμα
προηγούμενο
Ροξάκια νηστίσιμα
Μιλφέιγ φράουλα
επόμενο
Μιλφέιγ φράουλα νηστίσιμο
ροξάκια νηστίσιμα
προηγούμενο
Ροξάκια νηστίσιμα
Μιλφέιγ φράουλα
επόμενο
Μιλφέιγ φράουλα νηστίσιμο

Προσθέστε το σχόλιό σας

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here