Υλικά
-
2 κούπες ελαιόλαδο
-
1 & 3/4 κούπες ζάχαρη
-
1 κούπα υγρή σόδα
-
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
-
2 κ. σ. κονιάκ
-
1 κιλό & λίγο παραπάνω αλεύρι γ.ο.χ.
-
Σουσάμι για πασπάλισμα
-
Ζάχαρη για πασπάλισμα
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τη σόδα, το κονιάκ και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε και το μπέικιν πάουντερ.
- Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά μέχρι να καταφέρουμε μια εύπλαστη ζύμη ενώ ανακατεύουμε με το χέρι, για να ελέγχουμε το μείγμα ώστε να γίνει μία ζύμη, με την οποία να μπορούμε να πλάθουμε κουλουράκια που να διατηρούν το σχήμα που τους δίνουμε χωρίς όμως να γίνει πολύ σφιχτή.
-
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε μεγέθη και σχήματα της αρεσκείας μας, τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ζάχαρη και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 30 λεπτά.
(Visited 2.655 times, 1 visits today)