0 0
  • Share
  • 156 Θεάσεις
  • Like 1
  • 1 ώρα & 35'-45'
  • Μερίδες: 6-8
  • Εύκολη
Αρωματικά σταφιδόψωμα

Μοιραστείτε το:

Η μπορείτε να αντιγράψετε & να μοιραστείτε αυτό το url

Υλικά

Προσαρμόστε τις μερίδες:
1 & 1/2 κούπα χλιαρό νερό
1/2 κούπα φυσικό χυμό μανταρίνι
4 & 3/4 κούπας αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κούπα Σταφίδες
2 συσκευασίες νωπή μαγιά
3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
4-5 κόκκοι μαστίχας
Γλυκάνισος
Σουσάμι για πασπάλισμα

Αρωματικά σταφιδόψωμα

Χαρακτηριστικά:
  • vegan
Κουζίνα:

Υλικά

Οδηγίες

Share
• Βάζουμε τις σταφίδες στο χυμό μανταρινιού να φουσκώσουν.
• Στο multi με τα μαχαίρια βάζουμε το γλυκάνισο, τη μαστίχα και 1 κ.σ. ζάχαρη και τα κονιορτοποιούμε.
• Σε ένα μπολ βάζουμε τη 1/2 κούπα νερό, τη μαγιά και την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Αφήνουμε στην άκρη για 15-20 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
• Προσθέτουμε τις σταφίδες με το χυμό μανταρινιού, το μείγμα γλυκάνισου-μαστίχας-ζάχαρης και το υπόλοιπο νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
• Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να καταφέρουμε μια εύπλαστη ζύμη, όχι σφικτή.
• Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου μία ώρα να φουσκώσει. Σχεδόν διπλασιάζεται.
• Πλάθουμε τα σταφιδόψωμα σε σχήματα και μεγέθη της αρεσκείας μας. Βουτάμε τα χέρια μας σε νερό και παίρνουμε σουσάμι και τα καλύπτουμε.
• Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα αραιά γιατί θα φουσκώσουν κι άλλο.
• Αφήνουμε τα σταφιδόψωμα σε ζεστό μέρος για περίπου άλλη μισή ώρα να φουσκώσουν.
• Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
(Visited 156 times, 1 visits today)

Reviews συνταγών

Δεν υπάρχουν ακόμη reviews για αυτή τη συνταγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα παρακάτω για να ξεκινήσετε
Βελουτέ σούπα κολοκύθας - συνταγή
προηγούμενο
Βελουτέ σούπα κολοκύθας
Μυρμηγκάτο σιροπιαστό - νηστίσιμη συνταγή
επόμενο
Μυρμηγκάτο αλάδωτο
Βελουτέ σούπα κολοκύθας - συνταγή
προηγούμενο
Βελουτέ σούπα κολοκύθας
Μυρμηγκάτο σιροπιαστό - νηστίσιμη συνταγή
επόμενο
Μυρμηγκάτο αλάδωτο

Προσθέστε το σχόλιό σας