Υλικά
-
700 γρ. κόκκινη κολοκύθα
-
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
-
2-3 μεγάλα κρεμμύδια
-
2-3 σκελίδες σκόρδο
-
1 μέτρια γλυκοπατάτα
-
1 λίτρο βραστό νερό
-
2-3 μεγάλα καρότα
-
2-3 κοτσάνια σέλερυ χωρίς τα φύλλα και τις ίνες
-
κύβος λαχανικών
-
(περισσότερο από ό,τι συνήθως διότι τα λαχανικά μας είναι γλυκά) Αλάτι
-
Πιπέρι
-
1 φύλλο δάφνης
-
Μοσχοκάρυδο
-
Τσίλι (προαιρετικά)
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα και το σκόρδο και τα αφήνουμε να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα, τα καρότα, το σέλερι και την κόκκινη κολοκύθα κομμένα σε ισομεγέθη κομμάτια και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν.
- Μόλις ολοκληρωθεί το τσιγάρισμα προσθέτουμε το καυτό νερό με το διαλυμένο κύβο λαχανικών.
- Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και το τσίλι.
- Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και μισοκλείνουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και τα αλέθουμε με το μπλέντερ χειρός.
- Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
(Visited 1.477 times, 1 visits today)