Υλικά
-
1 κούπα ζάχαρη
-
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
-
1/2 κούπα ρόφημα σόγιας
-
1/2 κούπα σπορέλαιο
-
1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή με άρωμα πορτοκάλι
-
2 κ. σ. κορν φλάουρ
-
3 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
-
Επιπλέον φυτική μαργαρίνη για το άλειμμα του πυρέξ
-
1 πακέτο φύλλο κρούστας
-
Για το σιρόπι
-
1 κούπα ζάχαρη
-
1 κούπα νερό
-
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
Οδηγίες
- Θρυμματίζουμε τα φύλλα κρούστας και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ αφού πρώτα το αλείψουμε με τη φυτική μαργαρίνη.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Περιχύνουμε με το παραπάνω μίγμα τα θρυμματισμένα φύλλα κρούστας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η πορτοκαλόπιτα.
Για το σιρόπι
- Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί να πάρουν μία βράση και ξαφρίζουμε.
- Μόλις βγάλουμε την πορτοκαλόπιτα και όπως είναι ζεστή την περιχύνουμε σιγά σιγά με το κρύο σιρόπι ώστε να προλάβει να το απορροφήσει.
(Visited 35.990 times, 1 visits today)