0 1
Καρυδόπιτα νηστίσιμη

Μοιραστείτε το:

Η μπορείτε να αντιγράψετε & να μοιραστείτε αυτό το url

Υλικά

1 κούπα νερό
1 & 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα (και επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού) σπορέλαιο
1 κούπα (και επιπλέον για ντεκόρ) χοντροκομμένα καρύδια
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
2 & 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα χυμός μανταρίνι
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλ. σόδα
Ξύσμα από 2 μανταρίνια
3 κ.σ. κονιάκ
1 κ.γλ. Κανέλα
1/2 κ.γλ. Γαρύφαλλο
Για το σιρόπι
2 κούπες νερό
1 & 1/2 κούπες ζάχαρη
3 κ.σ. (προαιρετικά) κακάο

Καρυδόπιτα νηστίσιμη

Χαρακτηριστικά:
  • vegan
Κουζίνα:

Υλικά

  • Για το σιρόπι

Οδηγίες

Share

Για το σιρόπι
• Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά, τα ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για την καρυδόπιτα
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το νερό, το κονιάκ, το σπορέλαιο και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
• Στο χυμό μανταρίνι προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα, τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα.
• Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα καρύδια, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
• Τέλος προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τη φαρίνα κοσκινισμένη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
• Λαδώνουμε ένα πυρέξ και αδειάζουμε το μείγμα.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι μας.
• Μόλις βγάλουμε την καρυδόπιτα όπως είναι ζεστή την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
• Απολαμβάνεται καλύτερα την επόμενη ημέρα που έχει απορροφήσει το σιρόπι.

(Visited 5,336 times, 1 visits today)

Reviews συνταγών

Δεν υπάρχουν ακόμη reviews για αυτή τη συνταγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα παρακάτω για να ξεκινήσετε
Πορτοκαλί κέικ κολοκύθας
προηγούμενο
Πορτοκαλί κέικ κολοκύθας
Τσουρεκάκια κόκκινης κολοκύθας
επόμενο
Τσουρεκάκια κολοκύθας
Πορτοκαλί κέικ κολοκύθας
προηγούμενο
Πορτοκαλί κέικ κολοκύθας
Τσουρεκάκια κόκκινης κολοκύθας
επόμενο
Τσουρεκάκια κολοκύθας

Προσθέστε το σχόλιό σας