Υλικά
-
Για το παντεσπάνι
-
1 κούπα λάδι καρύδας ή 1 κ.σ. σπορέλαιο
-
1 & 1/2 κούπα ζάχαρη
-
1 & 1/2 κούπα χλιαρό νερό
-
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
-
2 κ. σ. κακάο
-
1 (500 γρ.) κόκκινη φαρίνα
-
Μερικές σταγόνες σιρόπι βανίλια
-
2 κ. σ. κονιάκ
-
1 κ.γλ. σόδα
-
Φυτική μαργαρίνη και επιπλέον φαρίνα για το άλειμμα του ταψιού
-
Για την κρέμα
-
4 συσκευασίας των 250 γρ. φυτική μαργαρίνη soft
-
2 & 1/2 κούπες ζάχαρη άχνη
-
1 κούπα κακάο
-
5 κ. σ. κονιάκ
-
Μερικές σταγόνες σιρόπι βανίλια
-
Για το γαρνίρισμα
-
1 κονσέρβα βύσσινο
-
2 κ. σ. κονιάκ
-
(προαιρετικά) Τρίμματα σοκολάτας κουβερτούρας
-
(από σοκολάτα κουβερτούρα) Τρούφα για πασπάλισμα
Οδηγίες
Για το παντεσπάνι
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το χλιαρό νερό με τη σόδα και το κοσκινισμένο κακάο.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, τη βανίλια και το κονιάκ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν.
- Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το βάζουμε να ψηθεί στους 180º C για 50 λεπτά περίπου, ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι μας καθαρό.
Για την κρέμα
-
Στο μπολ του μίξερ και σε μεσαία ταχύτητα χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να καταφέρουμε μια ομοιογενή κρέμα.
Σύνθεση τούρτας
- Όταν έχει κρυώσει τελείως το παντεσπάνι (καλό θα ήταν να το φτιάξουμε από την προηγούμενη ημέρα) με ένα μεγάλο μαχαίρι το κόβουμε σε τρία επίπεδα.
- Τοποθετούμε το πάνω επίπεδο από το παντεσπάνι στην βάση της πιατέλας. Προσοχή το πάνω μέρος που είναι και το πιο σκληρό το βάζουμε από κάτω ώστε να απορροφήσει περισσότερο σιρόπι.
- Ανακατεύουμε το σιρόπι από το βύσσινο με το κονιάκ και ραντίζουμε το παντεσπάνι με το 1/3 από το σιρόπι.
- Προσθέτουμε διάσπαρτα τα βύσσινα και την τριμμένη κουβερτούρα.
- Προσθέτουμε και απλώνουμε μια στρώση κρέμα ( το 1/4 της συνολικής ποσότητας) .
- Συνεχίζουμε με άλλο ένα παντεσπάνι (το μεσαίο) που το ραντίζουμε όμοια με το σιρόπι και προσθέτουμε τα βύσσινα και τριμμένη κουβερτούρα. Απλώνουμε μια άλλη δόση κρέμας.
- Τέλος βάζουμε το τελευταίο παντεσπάνι και το ραντίζουμε και αυτό με το υπόλοιπο σιρόπι.
- Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα καλύπτοντας και τα πλάγια και γαρνίρουμε την τούρτα με τα βύσσινα και την τρούφα της σοκολάτας κουβερτούρας. Προσοχή για να γίνει πιο αποτελεσματικό το γαρνίρισμα με το κορνέ τοποθετούμε την κρέμα για περίπου 1/2 ώρα στην κατάψυξη ή 1 ώρα στη συντήρηση του ψυγείου.
- Τοποθετούμε την τούρτα στη συντήρηση του ψυγείου για 4-5 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.
(Visited 2.767 times, 1 visits today)
Ένα σχόλιο Απόκρυψη σχολίων
Δεν γράφετε τα υλικά της κρέμας
Φαίνονται κανονικά