Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
4 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
-
1/2 κούπα χλιαρό νερό
-
2 συσκευασίες ξηρή μαγιά
-
1 κούπα γάλα αμυγδάλουή οποιοδήποτε άλλο φυτικό γάλα
-
2 κ.σ. φυτική μαργαρίνη μαλακωμένη
-
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
-
Επιπλέον αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων
-
Για τη γέμιση
-
3-4 κ.σ. φυτική μαργαρίνη soft
-
1 κούπα μαύρη μαλακή ζάχαρη
-
1 κ.γλ. Κανέλα
-
1/2 κ.γλ. Γαρύφαλλο
-
Για την επικάλυψη
-
1 κούπα ζάχαρη άχνη
-
2-3 κ.σ. γάλα αμυγδάλουή οποιοδήποτε άλλο φυτικό γάλα
-
1-2 σταγόνες υγρή βανίλια
Οδηγίες
Για τη ζύμη
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και μια πρέζα ζάχαρη και το αφήνουμε να ενεργοποιηθεί
- Προσθέτουμε τη λιωμένη μαργαρίνη το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα.
- Προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη.
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη φύλλο πάχους 1-1,5 cm και μεγέθους περίπου 40×20 εκ.
- Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια αφήνοντας γύρω γύρω κενό περίπου 1,5 εκ. για να το κολλήσουν
- Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό κατά μήκος της μεγάλης πλευράς του ορθογωνίου.
- Με ένα μαχαίρι κόβουμε το ρολό σε μικρές κάθετες φέτες περίπου 2 εκ. το κάθε ένα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί αρκετά αραιά γιατί θα ξαναφουσκώσουν. Τα κενά τα καλύπτουμε με τη γέμιση που έχει περισσέψει
- Τα αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν για μισή ώρα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για 20-30 λεπτά (μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα).
Για τη γέμιση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τη βοήθεια ενός πιρουνιού μέχρι να πετύχουμε μια ομοιογενή κρέμα
Για την επικάλυψη
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να πετύχουμε έναν ομοιογενή χυλό
(Visited 36.556 times, 1 visits today)