1 0
  • Share
  • 7,111 Θεάσεις
  • Like 12
  • 2 ώρες και 35-45'
  • Μερίδες: 10
  • Εύκολη
Ρολάκια κανέλας νηστίσιμα

Μοιραστείτε το:

Η μπορείτε να αντιγράψετε & να μοιραστείτε αυτό το url

Υλικά

Προσαρμόστε τις μερίδες:
Για τη ζύμη
4 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κούπα χλιαρό νερό
2 συσκευασίες ξηρή μαγιά
1 κούπα γάλα αμυγδάλου ή οποιοδήποτε άλλο φυτικό γάλα
2 κ.σ. φυτική μαργαρίνη μαλακωμένη
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
Επιπλέον αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων
Για τη γέμιση
3-4 κ.σ. φυτική μαργαρίνη soft
1 κούπα μαύρη μαλακή ζάχαρη
1 κ.γλ. Κανέλα
1/2 κ.γλ. Γαρύφαλλο
Για την επικάλυψη
1 κούπα ζάχαρη άχνη
2-3 κ.σ. γάλα αμυγδάλου ή οποιοδήποτε άλλο φυτικό γάλα
1-2 σταγόνες υγρή βανίλια

Ρολάκια κανέλας νηστίσιμα

Χαρακτηριστικά:
  • vegan
Κουζίνα:

Υλικά

  • Για τη ζύμη

  • Για τη γέμιση

  • Για την επικάλυψη

Οδηγίες

Share

Για τη ζύμη

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και μια πρέζα ζάχαρη και το αφήνουμε να ενεργοποιηθεί
  • Προσθέτουμε τη λιωμένη μαργαρίνη το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα.
  • Προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη.
  • Τοποθετούμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη φύλλο πάχους 1-1,5 cm και μεγέθους περίπου 40×20 εκ.
  • Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια αφήνοντας γύρω γύρω κενό περίπου 1,5 εκ. για να το κολλήσουν
  • Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό κατά μήκος της μεγάλης πλευράς του ορθογωνίου.
  • Με ένα μαχαίρι κόβουμε το ρολό σε μικρές κάθετες φέτες περίπου 2 εκ. το κάθε ένα και τα τοποθετούμε σε ένα  ταψί αρκετά αραιά γιατί θα ξαναφουσκώσουν. Τα κενά τα καλύπτουμε με τη γέμιση που έχει περισσέψει
  • Τα αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν για μισή ώρα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για 20-30 λεπτά (μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα).

Για τη γέμιση

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τη βοήθεια ενός πιρουνιού μέχρι να πετύχουμε μια ομοιογενή κρέμα

Για την επικάλυψη

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να πετύχουμε έναν ομοιογενή χυλό
(Visited 7,111 times, 2 visits today)

Βήματα:

1
OK

Λίγο πριν ψηθεί

Reviews συνταγών

Δεν υπάρχουν ακόμη reviews για αυτή τη συνταγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα παρακάτω για να ξεκινήσετε
Μπάρες τύπου snickers
προηγούμενο
Μπάρες τύπου snickers
Αλάδωτος σοκολατένιος χαλβάς με καρύδα
επόμενο
Αλάδωτος σοκολατένιος χαλβάς με καρύδα
Μπάρες τύπου snickers
προηγούμενο
Μπάρες τύπου snickers
Αλάδωτος σοκολατένιος χαλβάς με καρύδα
επόμενο
Αλάδωτος σοκολατένιος χαλβάς με καρύδα

Προσθέστε το σχόλιό σας