• Αρχική
  • Κέικ
  • Ζουμερή νηστίσιμη σοκολατόπιτα (της Ελένης)
0 0
  • Share
  • 1,068 Θεάσεις
  • Like 3
  • 60'
  • Μερίδες: 15
  • Εύκολη
  • 180º
Ζουμερή νηστίσιμη σοκολατόπιτα (της Ελένης)

Μοιραστείτε το:

Η μπορείτε να αντιγράψετε & να μοιραστείτε αυτό το url

Υλικά

Προσαρμόστε τις μερίδες:
3 φλ.τσ. αλεύρι γ.ο.χ. και 2 κ.σ. επιπλέον για "αλευροβουτύρωμα" του πυρέξ
3/4 φλ.τσ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
2 φλ.τσ. νερό
2 φλ.τσ. ζάχαρη
1/2 φλ.τσ. σπορέλαιο
2 κ.σ. ξύδι
2 βανίλιες
1 κ.γλ. σόδα
Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Φυτική μαργαρίνη για "αλευροβουτύρωμα" του πυρέξ
2 κουβερτούρες (125 γρ. η καθεμία) Σύνολο 250 γρ.
1/2 φλ.τσ. σπορέλαιο
1 βανίλια

Ζουμερή νηστίσιμη σοκολατόπιτα (της Ελένης)

Χαρακτηριστικά:
  • vegan
Κουζίνα:

Υλικά

Οδηγίες

Share

Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη τη ζάχαρη με το σπορέλαιο μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.

Ρίχνουμε το μίγμα σε “αλευροβουτυρομένο” πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 40 λεπτά περίπου, ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι μας καθαρό.

  • Για το γλάσο

Προσθέτουμε τα υλικά σε μπεν μαρί και όταν πετύχουμε ένα ομοιογενές μίγμα το ρίχνουμε στη σοκολατόπιτα με το που τη βγάλουμε από το φούρνο και την κόψουμε σε κομμάτια για να το απορροφήσει καλύτερα.

Απολαμβάνεται καλύτερα μετά απο περίπου 2 ώρες που έχει απορροφήσει το γλάσο.

(Visited 1,068 times, 1 visits today)

Reviews συνταγών

Δεν υπάρχουν ακόμη reviews για αυτή τη συνταγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα παρακάτω για να ξεκινήσετε
aladotos-xalbas-me-karyda-ths-Marias
προηγούμενο
Αλάδωτος χαλβάς με καρύδα (της Μαρίας)
aladotos-xalbas-me-karyda-ths-Marias
προηγούμενο
Αλάδωτος χαλβάς με καρύδα (της Μαρίας)

Προσθέστε το σχόλιό σας