Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
1 συσκευασία φυτική μαργαρίνη classic250 γρ.
-
3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
-
2 κ.σ. παγωμένο νερό
-
4 κ.σ. ζάχαρη
-
3 κάψουλες βανίλιας
-
Για την κρέμα
-
1 κούπα κορν φλάουρ
-
4 κούπες γάλα αμυγδάλουή οποιοδήποτε άλλο φυτικό γάλα
-
1 κούπα ζάχαρη
-
1-2 σταγόνες υγρή βανίλια
-
ξύσμα λεμονιού
-
Για τη διακόσμηση
-
Σιρόπι της αρεσκείας μας
-
Γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας
-
ή άλλα φρούτα της αρεσκείας μας Φρέσκες φράουλες
Οδηγίες
Για τα ταρτάκια
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα κομματάκια της παγωμένης φυτικής μαργαρίνης και τα τρίβουμε με τα χέρια μας ώστε να ενσωματωθούν με το αλεύρι.
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το παγωμένο νερό μέχρι να καταφέρουμε μια σφικτή ζύμη.
- Βάζουμε τη ζύμη σε ένα σακουλάκι και τη βάζουμε για περίπου μισή ώρα στο ψυγείο για να σφίξει.
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και με τα χέρια και τη βοήθεια επιπλέον αλευριού ανοίγουμε τη ζύμη και την τοποθετούμε σε μικρές θήκες για ταρτάκια καλύπτοντας και τα πλαϊνά τοιχώματα.
- Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 20-25 λεπτά
- Βγάζουμε τα ταρτάκια από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για την κρέμα
- Σε μια κατσαρόλα και εκτός φωτιάς ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη το κορν φλάουερ με το γάλα αμυγδάλου μέχρι να λιώσει το πρώτο.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σίγα σιγά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να καταφέρουμε μια σφικτή κρέμα.
- Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και σκεπάζουμε την επιφάνεια της με διαφανή μεμβράνη.
- Την τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα για να σφίξει.
Σύνθεση τάρτας
- Αφού κρυώσουν τα ταρτάκια σκεπάζουμε την επιφάνειά τους με το σιρόπι. Αν χρησιμοποιήσουμε γλυκό του κουταλιού βάζουμε από το δικό του σιρόπι. Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες φράουλες καλό θα ήταν να βάλουμε σιρόπι φράουλας.
- Προσθέτουμε από πάνω την κρέμα.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα φρούτα ή την κομπόστα της αρεσκείας μας και γαρνίρουμε με το ίδιο σιρόπι.
(Visited 4.633 times, 1 visits today)