Υλικά
-
1/2 κιλό γίγαντες
-
1/2 κούπα ελαιόλαδο
-
2 μεγάλα κρεμμύδια
-
5 μέτρια καρότα
-
300 ml συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
-
1 lt νερό
-
1 ματσάκι σέλινο
-
3 φύλλα δάφνης
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Πάπρικα καπνιστή
-
1 πρέζα ζάχαρη
-
1 κ. σ. πελτέ
-
Οδηγίες
- Βάζουμε αποβραδίς τους γίγαντες στο νερό να μουλιάσουν
- Στη χύτρα βάζουμε τους μουλιασμένους γίγαντες με τα καρότα κομμένα σε ροδέλες. Προσθέτουμε τόσο νερό όσο χρειάζεται για να σκεπάσει ικανοποιητικά
- Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά από την έναρξη βρασμού της χύτρας
- Σε ένα ταψί βάζουμε τους μισοβρασμένους γίγαντες με τα καρότα
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες, το σέλινο χοντροκομμένο, το χυμό ντομάτας, τα φύλλα δάφνης, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, την ζάχαρη και τον πελτέ
- Προσθέτουμε το νερό μέχρι να τα σκεπάσει ικανοποιητικά
- Ψήνουμε στους 200º C για περίπου 2 ώρες.
(Visited 486 times, 1 visits today)