0 0
  • Share
  • 2.310 Θεάσεις
  • Like 9
  • 2-3 ώρες (με το πάγωμα της κρέμας)
  • Μερίδες: 8
  • Εύκολη
Μιλφέιγ φράουλα νηστίσιμο

Μοιραστείτε το:

Η μπορείτε να αντιγράψετε & να μοιραστείτε αυτό το url

Υλικά

Προσαρμόστε τις μερίδες:
Για τα φύλλα
2 φύλλα νηστίσιμης σφολιάτας
Επιπλέον ζάχαρη για πασπάλισμα
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα αμυγδάλου ή οποιοδήποτε άλλο φυτικό γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
1 συσκευασία (από πολυσυσκευασία) άνθος αραβοσίτου με γεύση φράουλα
2 κ.σ. κορν φλάουρ
2-3 σταγόνες υγρή βανίλια
Για διακόσμηση Φρέσκες φράουλες

Μιλφέιγ φράουλα νηστίσιμο

Χαρακτηριστικά:
  • vegan
Κουζίνα:

Υλικά

  • Για τα φύλλα

  • Για την κρέμα

Οδηγίες

Share

Για τα φύλλα

  • Κόβουμε το κάθε φύλλο της σφολιάτας σε τέσσερα ισομεγέθη κομμάτια. (εκεί που είναι “τσακισμένα”)
  • Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αφού πασπαλίσουμε με τη ζάχαρη τοποθετούμε τα κομμένα φύλλα της σφολιάτας.
  • Τα πασπαλίζουμε και από πάνω με ζάχαρη και τα σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα.
  • Πάνω από τη λαδόκολλα τοποθετούμε ένα άλλο ταψί για να μη φουσκώσουν κατά το ψήσιμο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 15-20 λεπτά.
  • Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την κρέμα

  • Σε μια κατσαρόλα και εκτός φωτιάς ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη το γάλα αμυγδάλου με το άνθος αραβοσίτου και το κορν φλάουερ.
  • Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Μόλις αρχίζει να βράζει προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαρμελάδα και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καταφέρουμε μια πηκτή κρέμα.
  • Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, σκεπάζουμε την επιφάνειά της με μία διαφανή μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες μέχρι να σφίξει.
  • Κόβουμε μερικές φράουλες σε κυβάκια και τις ενσωματώνουμε στην κρύα κρέμα.
  • Σε μια πιατέλα τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
  • Προσθέτουμε ικανή ποσότηφύλλοτα κρέμας και φράουλες κατά βούληση.
  • Τοποθετούμε το άλλο κομμάτι σφολιάτας και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.
  • Μετά την τρίτη στρώση κρέμας το τέταρτο φύλλο το θρυμματίζουμε με τα χέρια μας και διακοσμούμε κατά βούληση.
  • Το μίλφειγ απολαμβάνεται καλύτερα την ίδια ώρα για να μη μαλακώσει το φύλλο.
(Visited 2.310 times, 1 visits today)

Reviews συνταγών

Δεν υπάρχουν ακόμη reviews για αυτή τη συνταγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα παρακάτω για να ξεκινήσετε
Πιροσκί πατάτας στο φούρνο
προηγούμενο
Πιροσκί πατάτας στο φούρνο
Ανοιξιάτικη μακαρονάδα
επόμενο
Ανοιξιάτικη μακαρονάδα
Πιροσκί πατάτας στο φούρνο
προηγούμενο
Πιροσκί πατάτας στο φούρνο
Ανοιξιάτικη μακαρονάδα
επόμενο
Ανοιξιάτικη μακαρονάδα

Προσθέστε το σχόλιό σας

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here