Υλικά
-
Για τα φύλλα
-
2 φύλλα νηστίσιμης σφολιάτας
-
Επιπλέον ζάχαρη για πασπάλισμα
-
Για την κρέμα
-
1 λίτρο γάλα αμυγδάλουή οποιοδήποτε άλλο φυτικό γάλα
-
1/2 κούπα ζάχαρη
-
2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
-
1 συσκευασία (από πολυσυσκευασία) άνθος αραβοσίτου με γεύση φράουλα
-
2 κ.σ. κορν φλάουρ
-
2-3 σταγόνες υγρή βανίλια
-
Για διακόσμηση Φρέσκες φράουλες
Οδηγίες
Για τα φύλλα
- Κόβουμε το κάθε φύλλο της σφολιάτας σε τέσσερα ισομεγέθη κομμάτια. (εκεί που είναι “τσακισμένα”)
- Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αφού πασπαλίσουμε με τη ζάχαρη τοποθετούμε τα κομμένα φύλλα της σφολιάτας.
- Τα πασπαλίζουμε και από πάνω με ζάχαρη και τα σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα.
- Πάνω από τη λαδόκολλα τοποθετούμε ένα άλλο ταψί για να μη φουσκώσουν κατά το ψήσιμο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 15-20 λεπτά.
- Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για την κρέμα
- Σε μια κατσαρόλα και εκτός φωτιάς ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη το γάλα αμυγδάλου με το άνθος αραβοσίτου και το κορν φλάουερ.
- Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Μόλις αρχίζει να βράζει προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαρμελάδα και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καταφέρουμε μια πηκτή κρέμα.
- Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, σκεπάζουμε την επιφάνειά της με μία διαφανή μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες μέχρι να σφίξει.
- Κόβουμε μερικές φράουλες σε κυβάκια και τις ενσωματώνουμε στην κρύα κρέμα.
- Σε μια πιατέλα τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
- Προσθέτουμε ικανή ποσότηφύλλοτα κρέμας και φράουλες κατά βούληση.
- Τοποθετούμε το άλλο κομμάτι σφολιάτας και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.
- Μετά την τρίτη στρώση κρέμας το τέταρτο φύλλο το θρυμματίζουμε με τα χέρια μας και διακοσμούμε κατά βούληση.
- Το μίλφειγ απολαμβάνεται καλύτερα την ίδια ώρα για να μη μαλακώσει το φύλλο.
(Visited 2.310 times, 1 visits today)