1 0
Παξιμαδάκια με αμύγδαλο

Μοιραστείτε το:

Η μπορείτε να αντιγράψετε & να μοιραστείτε αυτό το url

Υλικά

Προσαρμόστε τις μερίδες:
Περίπου 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
1 & 1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 & 1/2 κούπα φυσικό χυμό μανταρίνι
1 & 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σκόνη αμυγδάλου
1-2 σταγόνες ( ή εναλλακτικά 2 κ. σ. κονιάκ) έλαιο πικραμύγδαλου
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 2 μανταρίνια
1/2 κούπα σταφίδες (κατά προτίμηση ξανθές)
1/2 κούπα αμύγδαλα χοντροκομμένα
Σουσάμι για πασπάλισμα

Παξιμαδάκια με αμύγδαλο

Χαρακτηριστικά:
  • vegan
Κουζίνα:

Υλικά

Οδηγίες

Share

• Σε μισή κούπα χυμό μανταρίνι βάζουμε τις σταφίδες και τις αφήνουμε να φουσκώσουν.
• Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 10 λεπτά. Μόλις κρυώσουν τα περνάμε από το multi και τα τεμαχίζουμε σε μεγάλα κομμάτια.
• Στον κάδο του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
• Στη μία κούπα χυμό μανταρίνι διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνουμε στο παραπάνω μείγμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
• Προσθέτουμε και τις σταγόνες του πικραμύγδαλου.
• Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό μανταρινιού με τις σταφίδες, τη σκόνη αμυγδάλου και τα χοντροκομμένα αμύγδαλα.
• Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ενώ ανακατεύουμε με το χέρι, για να ελέγχουμε το μείγμα ώστε να γίνει μία εύπλαστη ζύμη.
• Πλάθουμε φρατζολάκια σε πάχος της αρεσκείας μας και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
• Τα χωρίζουμε με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού σε φέτες, φτάνοντας το μαχαίρι μας περίπου μέχρι τη μέση.
• Ψήνουμε τα φλατζολάκια σε προθερμασμένο φούρνο 180°C για περίπου 10-15 λεπτά.
• Αφού τα βγάλουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα χωρίζουμε στα σημεία που έχουμε μαρκάρει.
• Ψήνουμε τα παξιμαδάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 120°C για περίπου 1-1,5 ώρα ανάλογα με το πόσο σκληρά τα επιθυμούμε. Επειδή με αυτό τον τρόπο αφυδατώνονται και οι σταφίδες όσες είναι εμφανώς έξω από τη ζύμη καλό θα ήταν να τις αφαιρέσουμε.

(Visited 969 times, 1 visits today)

Βήματα:

1
OK

Reviews συνταγών

Δεν υπάρχουν ακόμη reviews για αυτή τη συνταγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα παρακάτω για να ξεκινήσετε
Λαγάνα - Πίτσα
προηγούμενο
Λαγάνα σε στυλ πίτσας
Τούρτα σοκολάτα Black Forest με αβοκάντο
επόμενο
Σοκολατένια τούρτα τύπου Black Forest με αβοκάντο
Λαγάνα - Πίτσα
προηγούμενο
Λαγάνα σε στυλ πίτσας
Τούρτα σοκολάτα Black Forest με αβοκάντο
επόμενο
Σοκολατένια τούρτα τύπου Black Forest με αβοκάντο

Προσθέστε το σχόλιό σας