0 0
  • Share
  • 71 Θεάσεις
  • Like
  • 1,5 ώρες 15΄
  • Μερίδες: 4
  • Εύκολη
  • Περίπου 2€
Λαγάνα

Μοιραστείτε το:

Η μπορείτε να αντιγράψετε & να μοιραστείτε αυτό το url

Λαγάνα

Χαρακτηριστικά:
  • vegan

Υλικά

Οδηγίες

Share
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Αφήνουμε στην άκρη για 15-20 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Στο ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το νερό, το αλάτι και το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι ή κι άλλο νερό.
  • Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί ό όγκος της.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα κομμάτια και απλώνουμε το κάθε κομμάτι πάνω σε μία αλευρωμένη λαδόκολλα. Ανοίγουμε με τη βοήθεια των δακτύλων και λίγο αλευριού σε λαγάνες τόσο μεγάλες ώστε να χωράνε σε 2 ταψιά φούρνου.
  • Μεταφέρουμε τις λαγάνες με τη λαδόκολλα σε δύο ταψιά ανοίγοντας τες λίγο πάνω στο ταψί για να κρατήσουν το σχήμα τους κατά το ψήσιμο. .
  • Ραντίζουμε τις λαγάνες με νερό και τις πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  • Περιμένουμε για 20 λεπτά να φουσκώσουν οι λαγάνες μας.
  • Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά, τις πιέζουμε με το δάχτυλο μας κάνοντας τους δαχτυλιές για να πάρουν το σχήμα της λαγάνας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220º C  για 10-15 λεπτά.
(Visited 71 times, 1 visits today)

Reviews συνταγών

Δεν υπάρχουν ακόμη reviews για αυτή τη συνταγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα παρακάτω για να ξεκινήσετε
Ρεβίθια σούπα
προηγούμενο
Ρεβίθια σούπα
Κρουασανάκια νηστίσιμα - συνταγή
επόμενο
Κρουσανάκια νηστίσιμα
Ρεβίθια σούπα
προηγούμενο
Ρεβίθια σούπα
Κρουασανάκια νηστίσιμα - συνταγή
επόμενο
Κρουσανάκια νηστίσιμα

Προσθέστε το σχόλιό σας