0 0
  • Share
  • 994 Θεάσεις
  • Like 4
  • 2 ώρες 15΄
  • Μερίδες: 35
  • Εύκολη
  • Περίπου 3,5€
Κρουσανάκια νηστίσιμα

Μοιραστείτε το:

Η μπορείτε να αντιγράψετε & να μοιραστείτε αυτό το url

Υλικά

Προσαρμόστε τις μερίδες:
Περίπου 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1/2 κούπα ελαφρώς ζεσταμένη φυτική μαργαρίνη
1/2 κούπα σπορέλαιο
1/2 κούπα φρέσκος χυμός πορτοκάλι
2 & 1/2 κούπες χλιαρό νερό
2/3 κούπας ζάχαρη
Κουβερτούρα σοκολάτα σε σταγόνες για τη γέμιση
(εναλλακτικά της σοκολάτας) Μαρμελάδα για τη γέμιση

Κρουσανάκια νηστίσιμα

Χαρακτηριστικά:
  • vegan

Υλικά

Οδηγίες

Share
  • Βάζουμε το βαζάκι με τη μαρμελάδα για περίπου 1 ώρα στην κατάψυξη για να σφίξει.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά.
  • Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το χυμό πορτοκάλι, τη ζεσταμένη φυτική μαργαρίνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ.
  • Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό ή κι άλλο αλεύρι.
  • Βάζουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Παίρνουμε ένα κομμάτι σε μέγεθος 1 και 1/2 μπουνιά και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο. Με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου και ενός μαχαιριού δημιουργούμε ένα ζυμαρένιο κύκλο.
  • Το χωρίζουμε σε οκτώ ίσα κομμάτια και βάζουμε στην άκρη του καθενός από 1/3 κ.γλ. μαρμελάδα ή σοκολάτα και διπλώνουμε.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C  για 10-12 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
(Visited 994 times, 1 visits today)

Reviews συνταγών

Δεν υπάρχουν ακόμη reviews για αυτή τη συνταγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα παρακάτω για να ξεκινήσετε
Λαγάνα συνταγή
προηγούμενο
Λαγάνα
Φάβα - συνταγή
επόμενο
Φάβα
Λαγάνα συνταγή
προηγούμενο
Λαγάνα
Φάβα - συνταγή
επόμενο
Φάβα

Προσθέστε το σχόλιό σας

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here