Υλικά
-
2 κ. σ. φυτική μαργαρίνη
-
1/2 κούπα σπορέλαιο
-
1/2 κούπα φυσικό χυμό μανταρίνι
-
1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
-
1 κ. σ. κονιάκ
-
1/2 κούπα ζάχαρη
-
1 κ. σ. μέλι
-
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
-
3/4 κούπας χαρουπάλευρο
-
1/4 κούπας
-
2 & 1/2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι (καλό θα είναι να κρατήσουμε λίγο για το τέλος), το χαρουπάλευρο, το μπέικιν πάουντερ, αφού πρώτα τα έχουμε κοσκινίσει, καθώς και τα τριμμένα καρύδια.
- Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη μαζί με το σπορέλαιο, το μέλι και τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
- Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό μανταρινιού και το προσθέτουμε αμέσως στο προηγούμενο μείγμα.
- Προσθέτουμε και το κονιάκ συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Στο προηγούμενο μείγμα ρίχνουμε τα στερεά υλικά ανακατεύοντας για λίγο ακόμα με το μίξερ. Προσθέτουμε και την τελευταία ποσότητα από το αλεύρι που έχουμε κρατήσει ενώ ανακατεύουμε με το χέρι, για να ελέγχουμε το μείγμα ώστε να γίνει μία ζύμη, με την οποία να μπορούμε να πλάθουμε μπισκότα, που να διατηρούν το σχήμα που τους δίνουμε χωρίς όμως να γίνει πολύ σφιχτή.
- Πλάθουμε τα μπισκότα σε σχήμα και μέγεθος της αρεσκείας μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου μισή ώρα.
(Visited 2.424 times, 1 visits today)