Υλικά
-
1 συσκευασία (250 γρ., κρατάμε 2 κ.σ.) φυτική μαργαρίνη
-
2 κ. σ. λάδι καρύδας
-
2 κούπες ζάχαρη
-
1/2 κούπα κρέμα καρύδας
-
2 κ. σ. κονιάκ
-
1 συσκευασία (500 γρ.) κόκκινη φαρίνα
-
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
-
1 & 1/2 κούπα φυσικό χυμό μανταρίνι
-
Ξύσμα από 2 μανταρίνια
-
3/4 κούπας κόντιτα
-
3/4 κούπας τριμμένα καρύδια
-
Επιπλέον φυτική μαργαρίνη & επιπλέον φαρίνα (για το άλειμμα και το πασπάλισμα του ταψιού)
-
Θήκες για muffins
-
Για επικάλυψη (προαιρετικά) ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
- Στο κάδο του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη με τη κρυσταλλική ζάχαρη, το λάδι καρύδας και την κρέμα καρύδας μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε το κονιάκ και το ξύσμα από τα μανταρίνια.
- Στο χυμό μανταρίνι προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα κόντιτα με τα θρυμματισμένα καρύδια και τα προσθέτουμε και αυτά και έχοντας σταματήσει το μίξερ τα ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα.
- Τέλος προσθέτουμε τη φαρίνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Γεμίζουμε τις θήκες των muffins κατά τα 2/3.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να απκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
(Visited 410 times, 1 visits today)