Υλικά
-
1 ώριμο αβοκάντο
-
1 & 1/2 κούπα ζάχαρη
-
1 & 1/2 κούπα χλιαρό νερό
-
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
-
2 κ. σ. κακάο
-
1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα
-
1 συσκευασία (500 γρ.) κόκκινη φαρίνα
-
Μερικές σταγόνες σιρόπι βανίλια
-
2 κ. σ. κονιάκ
-
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
-
Φυτική μαργαρίνη και επιπλέον φαρίνα για το άλειμμα του ταψιού
Οδηγίες
- Στο multi με τα μαχαίρια βάζουμε το αβοκάντο με τη μισή κούπα χλιαρό νερό και το πολτοποιούμε όσο μπορούμε καλύτερα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το υπόλοιπο χλιαρό νερό με το κοσκινισμένο κακάο.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το πολτοποιημένο αβοκάντο με το νερό, τη βανίλια και το κονιάκ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Προσθέτουμε την κοσκινισμένη φαρίνα και το μπέικιν.
- Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε “βουτυρωμένη” και αλευρωμένη φόρμα και το βάζουμε να ψηθεί στους 180º C για 45 λεπτά περίπου, ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι μας καθαρό.
- Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
(Visited 792 times, 1 visits today)