Υλικά
-
Περίπου 1 κίλο αλεύρι για ζύμωμα
-
1/2 συσκευσία φυτική μαργαρίνη με έλαιο καρυδιού1 συσκευασία=225 γρ.
-
2 κούπες Ελαφρώς χλιαρό νερό
-
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
-
3 συσκευασίες νωπή μαγιά
-
Αλάτι
-
2 κ.σ. ζάχαρη
-
Μαχλέπι
-
Μαστίχα
-
Κανέλα
-
Γαρύφαλλο
-
Σουσάμι για πασπάλισμα
Οδηγίες
- Σε ένα τάπερ προσθέτουμε τη μία κούπα χλιαρό νερό, το ένα κ.γλ. ζάχαρη και τη μαγιά λιωμένη και το αφήνουμε για περίπου μισή ώρα να αφρίσει.
- Στο multi τοποθετούμε το άλλο κ. γλ. ζάχαρη και τους κόκκους της μαστίχας και τους κονιορτιοποιούμε.
- Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το υπόλοιπο νερό, τη φυτική μαργαρίνη μαλακωμένη, το αλάτι, τα κανελλογαρύφαλλα, το μαχλέπι και τη μαστίχα και ανακατεύουμε όσο καλύτερα μπορούμε.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά τα κοσκινισμένο αλεύρι και ζυμώνουμε ώστε να δημιουργήσουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι ή νερό.
- Αφήνουμε τη ζύμη για περίπου 1 ώρα να φουσκώσει.
- Ζυμώνουμε τα ψωμάκια σε σχήματα της αρεσκέιας μας.
- Το ραντίζουμε με λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180º C για περίπου 30 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.
(Visited 1.125 times, 1 visits today)