Υλικά
-
Για τα μπιφτέκια
-
1 συσκευασία (170 γρ.) βιολογική σόγια σε μορφή κιμά
-
1-2 πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδο
-
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
-
1 κ. γλ. σάλτσα σόγιας
-
2 κ. σ. κέτσαπ
-
1-2 κ. σ. ξύδι μπαλσάμικο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Πάπρικα καπνιστή
-
Κόλιανδρος
-
1/2 φλ. τσ. φαρίνα
-
1/2 φλ. τσ. τριμμένη φρυγανιά & επιπλέον για πασπάλισμα
-
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
-
Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου
-
8 μεγάλα κόκκινα (περίπου 1 για κάθε μπιφτέκι) κρεμμύδια
-
3-4 κ. σ. κέτσαπ
-
1-2 κ. σ. μαύρη ζάχαρη
-
1 σφηνάκι λάδι
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Πάπρικα καπνιστή
-
Για τα Burger
-
ψωμάκια για hamburger
-
8 φέτες ντομάτα
-
μαρούλι
Οδηγίες
Για το Μπιφτέκια
- Βάζουμε τη σόγια να βράσει.
- Μόλις πάρει μία βράση την αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού την αφήσουμε 10 λεπτά να σταθεί την βάζουμε σε σουρωτήρι και αφού την πλύνουμε καλά την αφήνουμε να στραγγίσει.
- Τη στύβουμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να φύγει το περιττό νερό.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Πλάθουμε τα μπιφτέκια και αφού τα πανάρουμε με την τριμμένη φρυγανιά τα ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Για την Σάλτσα Μπάρμπεκιου
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες.
- Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να μαραθούν.
- Μόλις μαραθούν κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και τα αφήνουμε να μελώσουν.
- Προσθέτουμε το κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας, το βαλσάμικο, το πιπέρι και την καπνιστή πάπρικα και τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να καταφέρουμε μια πηκτή σάλτσα.
Για τα Burger
- Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση.
- Αλείφουμε και τα δύο μέρη με τη σάλτσα μπάρμπεκιου.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, το μαρούλι και το μπιφτέκι.
(Visited 3.358 times, 1 visits today)
Ένα σχόλιο Απόκρυψη σχολίων
Υπέροχη η ιστοσελίδα σας. Μόλις τώρα την ανακάλυψα και θα την συμβουλεύομαι διαρκώς, διότι τηρώ όλες τις νηστείες της Εκκλησίας μας.
Στα μπιφτέκια τιι τρόπο ψησίματος συστήνετε; Αντιστάσεις, αέρα, ή Grill; Ευχαριστώ πολύ.