1 0
  • Share
  • 3.164 Θεάσεις
  • Like 6
  • 80΄
  • Μερίδες: 8
  • Εύκολη
  • Περίπου 5,5€
Burger με μπιφτέκι σόγιας

Μοιραστείτε το:

Η μπορείτε να αντιγράψετε & να μοιραστείτε αυτό το url

Υλικά

Προσαρμόστε τις μερίδες:
Για τα μπιφτέκια
1 συσκευασία (170 γρ.) βιολογική σόγια σε μορφή κιμά
1-2 πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδο
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
1 κ. γλ. σάλτσα σόγιας
2 κ. σ. κέτσαπ
1-2 κ. σ. ξύδι μπαλσάμικο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα καπνιστή
Κόλιανδρος
1/2 φλ. τσ. φαρίνα
1/2 φλ. τσ. τριμμένη φρυγανιά & επιπλέον για πασπάλισμα
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου
8 μεγάλα κόκκινα (περίπου 1 για κάθε μπιφτέκι) κρεμμύδια
3-4 κ. σ. κέτσαπ
1-2 κ. σ. μαύρη ζάχαρη
1 σφηνάκι λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα καπνιστή
Για τα Burger
ψωμάκια για hamburger
8 φέτες ντομάτα
μαρούλι

Burger με μπιφτέκι σόγιας

Χαρακτηριστικά:
  • vegan

Υλικά

  • Για τα μπιφτέκια

  • Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου

  • Για τα Burger

Οδηγίες

Share

Για το Μπιφτέκια

  • Βάζουμε τη σόγια να βράσει.
  • Μόλις πάρει μία βράση την αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού την αφήσουμε 10 λεπτά να σταθεί την βάζουμε σε σουρωτήρι και αφού την πλύνουμε καλά την αφήνουμε να στραγγίσει.
  • Τη στύβουμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να φύγει το περιττό νερό.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Πλάθουμε τα μπιφτέκια και αφού τα πανάρουμε με την τριμμένη φρυγανιά τα ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Για την Σάλτσα Μπάρμπεκιου

  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες.
  • Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να μαραθούν.
  • Μόλις μαραθούν κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και τα αφήνουμε να μελώσουν.
  • Προσθέτουμε το κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας, το βαλσάμικο, το πιπέρι και την καπνιστή πάπρικα και τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να καταφέρουμε μια πηκτή σάλτσα.

Για τα Burger

  • Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση.
  • Αλείφουμε και τα δύο μέρη με τη σάλτσα μπάρμπεκιου.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα, το μαρούλι και το μπιφτέκι.
(Visited 3.164 times, 1 visits today)

Reviews συνταγών

Δεν υπάρχουν ακόμη reviews για αυτή τη συνταγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα παρακάτω για να ξεκινήσετε
Μπεσαμέλ νηστίσιμη - συνταγή
προηγούμενο
Μπεσαμέλ νηστίσιμη
Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό
επόμενο
Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό
Μπεσαμέλ νηστίσιμη - συνταγή
προηγούμενο
Μπεσαμέλ νηστίσιμη
Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό
επόμενο
Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό

Ένα σχόλιο Απόκρυψη σχολίων

Υπέροχη η ιστοσελίδα σας. Μόλις τώρα την ανακάλυψα και θα την συμβουλεύομαι διαρκώς, διότι τηρώ όλες τις νηστείες της Εκκλησίας μας.
Στα μπιφτέκια τιι τρόπο ψησίματος συστήνετε; Αντιστάσεις, αέρα, ή Grill; Ευχαριστώ πολύ.

Γράψτε απάντηση στο Κική Κοσματοπούλου Ακύρωση απάντησης

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here