• Αρχική
  • Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό
0 0
  • Share
  • 34 Θεάσεις
  • Like
  • 45΄
  • Μερίδες: 4
  • Εύκολη
  • Περίπου 6,5€
Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό

Μοιραστείτε το:

Η μπορείτε να αντιγράψετε & να μοιραστείτε αυτό το url

Υλικά

Προσαρμόστε τις μερίδες:
1 μέτριο χταπόδι
Περίπου 1 λίτρο καυτό νερό
1 σφηνάκι λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλ. τσ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
1/2 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
(προαιρετικά) Αλάτι
Πάπρικα καπνιστή

Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό

Υλικά

Οδηγίες

Share
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι. Αφαιρούμε μάτια και κόκκαλο.
  • Σε μία άδεια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά βάζουμε σκέτο ολόκληρο το χταπόδι.
  • Το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να αποκτήσει ένα κοκκινωπό χρώμα. Με αυτό τον τρόπο το χταπόδι μαλακώνει.
  • Χύνουμε από την κατσαρόλα το υγρό που έχει βγάλει το χταπόδι.
  • Κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομματάκια.
  • Στη χύτρα βάζουμε το λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Προσθέτουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σωταριστεί.
  • Προσθέτουμε το χταπόδι και το φέρουμε κανά δυο βόλτες.
  • Προσθέτουμε το καυτό νερό, το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και την καπνιστή πάπρικα.
  • Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 15 λεπτά από το σημείο βρασμού της χύτρας.
  • Ανοίγουμε τη χύτρα και ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι και το αφήνουμε να βράσει.
  • Άμα χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
  • Επειδή το χταπόδι είναι ήδη αλμυρό δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι.
  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
(Visited 34 times, 1 visits today)

Reviews συνταγών

Δεν υπάρχουν ακόμη reviews για αυτή τη συνταγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα παρακάτω για να ξεκινήσετε
Burger με μπιφτέκι σόγιας - συνταγή
προηγούμενο
Burger με μπιφτέκι σόγιας
Φασολάκια με πατάτες - συνταγή
επόμενο
Φασολάκια με πατάτες
Burger με μπιφτέκι σόγιας - συνταγή
προηγούμενο
Burger με μπιφτέκι σόγιας
Φασολάκια με πατάτες - συνταγή
επόμενο
Φασολάκια με πατάτες

Προσθέστε το σχόλιό σας