0 0

Νηστίσιμα κεράσματα με παντεσπάνι & σοκολάτα

Χαρακτηριστικά:
  • vegan
Κουζίνα:

Υλικά

  • Για το παντεσπάνι

Οδηγίες

Share

Για το παντεσπάνι

• Στο κάδο του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη με τη κρυσταλλική ζάχαρη και την κρέμα καρύδας μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
• Προσθέτουμε τη βανίλια, το κακάο και το ξύσμα από το πορτοκάλι.
• Στο χυμό πορτοκάλι προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα.
• Τέλος προσθέτουμε τη φαρίνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
• “Αλευρωβουτυρώνουμε” 2 πυρέξ και αδειάζουμε το μείγμα.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι μας.

Για την επικάλυψη σοκολάτας

• Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα καρύδας και την ανακατεύουμε λίγο μέχρι να πάρει μια βράση.
• Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να καταφέρουμε μια ομοιογενή σοκολατένια κρέμα.
• Μόλις κρυώσει η σοκολάτα και αφού έχουν κρυώσει τα παντεσπάνια τα επικαλύπτουμε με τη σοκολάτα και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες για να σταθεροποιηθούν.
• Κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους της αρεσκείας μας, τα πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς και απολαμβάνουμε.

(Visited 251 times, 1 visits today)

Reviews συνταγών

Δεν υπάρχουν ακόμη reviews για αυτή τη συνταγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα παρακάτω για να ξεκινήσετε
Ανοιξιάτικα κρουασανάκια
προηγούμενο
Ανοιξιάτικα κρουασανάκια
Νηστίσιμα χριστουγεννιάτικα τρουφάκια
επόμενο
Νηστίσιμα χριστουγεννιάτικα τρουφάκια
Ανοιξιάτικα κρουασανάκια
προηγούμενο
Ανοιξιάτικα κρουασανάκια
Νηστίσιμα χριστουγεννιάτικα τρουφάκια
επόμενο
Νηστίσιμα χριστουγεννιάτικα τρουφάκια

Προσθέστε το σχόλιό σας