Υλικά
-
2 κούπες (4-5 μεγάλα) τριμμένο καρότο
-
1 κούπα ζάχαρη
-
1 κούπα ελαιόλαδο
-
1 κούπα φυσικό χυμό μανταρίνι
-
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
-
2 κ. σ. κονιάκ
-
1/2 κούπα σκόνη αμυγδάλου
-
1 κούπα σταφίδες (κατά προτίμηση ξανθές)
-
φυτική μαργαρίνη για επάλειψη
-
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
-
1 κόκκινη φαρίνα
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το καρότο, το ελαιόλαδο, το κονιάκ και τη ζάχαρη.
- Στο χυμό μανταρίνι προσθέτουμε το μπείκιν, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα.
- Προσθέτουμε την κοσκινισμένη φαρίνα.
- Ανακατεύουμε τη σκόνη αμυγδάλου με τις σταφίδες και τα προσθέτουμε και αυτά.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Η υφή του δεν είναι τόσο υδαρής όσο του συνηθισμένου κέικ.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε “αλευρωβουτυρωμένη” φόρμα και το βάζουμε να ψηθεί στους 180º C για 40-50 λεπτά περίπου, ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι μας καθαρό. Επειδή το καρότο έχει αρκετή υγρασία ίσως χρειαστεί να κατεβάσετε τη θερμοκρασία στους 150º C και να βάλετε επιπλέον τις κάτω αντιστάσεις.
- Μόλις κρυώσει το κέικ το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε.
(Visited 2.746 times, 1 visits today)
Ένα σχόλιο Απόκρυψη σχολίων
Πόσο αλεύρι δεν γράφετε
1 κόκκινη φαρίνα (500 γρ)