Υλικά
-
1/2 συσκευασία (500 γρ.) κατεψυγμένα λαχανικά (καρότα, φασολάκια, αρακάς, καλαμπόκι)
-
2 μέτριες πατάτες
-
4-5 μέτρια κολοκύθια
-
2 κ. σ. ελαιόλαδο
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
1 φλ. τσ. τριμμένη φρυγανιά & επιπλέον για πασπάλισμα
-
1/2 φλ. τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1 κύβος λαχανικών (προαιρετικά)
-
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
-
μαϊντανός
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Πάπρικα καπνιστή
-
Κάρυ
-
Μοσχοκάρυδο
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό, αφού έχουμε προσθέσει το κύβο λαχανικών, τα λαχανικά, τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους και τα κολοκύθια κομμένα σε κύβους
- Μόλις βράσουν τα λαχανικά τα σουρώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε
- Με τη βοήθεια του πολτοποιητή χειρός, ή αν δεν έχουμε με το multi, πολτοποιούμε τα λαχανικά. Είναι επιθυμητό να αφήσουμε και κάποια κομματάκια από τα λαχανικά ώστε να κρατήσουν τη γεύση τους
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον φρυγανιά
- Πλάθουμε μπιφτέκια σε μέγεθος της αρεσκείας μας και τα πασπαλίζουμε με φρυγανιά και ελαιόλαδο
- Τα ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα
- Αν θέλουμε μπορούμε να τα τηγανίσουμε σε πολύ δυνατή φωτιά.
(Visited 1.454 times, 1 visits today)