Υλικά
-
1 συσκευασία (500 γρ.) κόκκινη φαρίνα
-
1 & 1/2 φλ. τσ. ζάχαρη
-
1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
-
1 φλ. τσ. σπορέλαιο
-
2 κ. σ. κονιάκ
-
1 κ. σ. λεμοντσέλο (προαιρετικά)
-
1 κ. σ. χυμό λεμονιού
-
1 κουτάκι υγρή σόδα
-
Για το γλάσσο
-
4 κ. σ. ζάχαρη άχνη
-
Χυμό από 1/2 λεμόνι
-
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το ξύσμα.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το σπορέλαιο, το κονιάκ, το λεμοντσέλο, το χυμό λεμονιού και τη σόδα.
- Ανακατεύουμε με το σύρμα τα δύο μίγματα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αδειάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα κέικ και ψήνουμε για περίπου 50-60 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C ή μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
- Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
- Ετοιμάζουμε το γλάσο και περιχύνουμε το κέικ.
(Visited 24.449 times, 1 visits today)