0 0
Χορτοπιτάκια με αλεύρι ολικής άλεσης & σπόρους chia

Μοιραστείτε το:

Η μπορείτε να αντιγράψετε & να μοιραστείτε αυτό το url

Υλικά

Για το φύλλο
4 κούπες & επιπλέον για το πασπάλισμα των φύλλων αλεύρι ολικής άλεσης
1 & ½ κούπα νερό σε θερμοκρασία δωματίου
½ κ.γλ. Αλάτι
1 σφηνάκι ελαιόλαδο & επιπλέον για το πασπάλισμα
2 κ.σ. ξύδι
Σουσάμι για πασπάλισμα
1 κ.σ. Σπόροι chia και νερό για το μούλιασμα
Για τη γέμιση
500 γρ. Διάφορα χόρτα για πίτα
½ ματσάκι μαϊντανός
½ ματσάκι Άνηθος
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κλωναράκια δυόσμου
φρέσκια ρίγανη
2 κ.σ. χοντρό αλάτι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο

Χορτοπιτάκια με αλεύρι ολικής άλεσης & σπόρους chia

Χαρακτηριστικά:
  • vegan

Υλικά

  • Για το φύλλο

  • Για τη γέμιση

Οδηγίες

Share

• Βάζουμε τους σπόρους chia στο νερό για περίπου 1 ώρα μέχρι να αποκτήσουν την υφή “ζελέ”.

Για το φύλλο
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το νερό, το ξύδι, το αλάτι και ζυμώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα ή λίγο αλεύρι.
• Τοποθετούμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μία ώρα περίπου.

Για τη γέμιση
• Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε τα χόρτα σε πολύ μικρά κομμάτια μεγέθους περίπου 2 εκ.
• Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τη ρίγανη και τον δυόσμο.
• Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε λίγα λίγα τα χόρτα, ρίχνουμε το χοντρό αλάτι και τα στύβουμε με τα χέρια μας. Ο όγκος σχεδόν θα υποδιπλασιαστεί.
• Μόλις τελειώσουμε με όλα τα χόρτα τα μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι και αφήνουμε να στραγγίσουν.
• Μόλις έχουν στραγγίσει προσθέτουμε το πιπέρι, το ξύσμα, το μοσχοκάρυδο και μια κ.σ. σπόρους chia με τη μορφή “ζελέ”.
• Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και αφήνουμε στην άκρη. Λογικά δε θα χρειαστεί άλλο αλάτι.
• Τα ανακατεύουμε όσο πιο καλά μπορούμε ώστε να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
• Βγάζουμε το ζυμάρι από το ψυγείο και με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε μακρόστενα φύλλα διάστασης 50×10 εκ. περίπου.
• Το πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε γέμιση κατά μήκος και στη μέση.
• Το κλείνουμε κατά μήκος με τα χέρια μας δημιουργώντας ένα γεμιστό “μακαρόνι”.
• Το τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα δημιουργώντας έναν κοχλία.
• Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε τα πιτάκια με το “ζελέ” από τους σπόρους chia.
• Τοποθετούμε τα πιτάκια στο φούρνο όσο πιο ψηλά γίνεται (για να την ξεροψήσει ο αέρας από κάτω) και τα ψήνουμε στους 180º C στον αέρα για 40 λεπτά περίπου ώρα μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.

(Visited 485 times, 1 visits today)

Reviews συνταγών

Δεν υπάρχουν ακόμη reviews για αυτή τη συνταγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα παρακάτω για να ξεκινήσετε
Χαρουπο-αμυγδαλο-καρυδο-μπανανό-cookies
προηγούμενο
Χαρουπο-αμυγδαλο-καρυδο-μπανανό-cookies
Χριστόψωμο συνταγή
επόμενο
Χριστόψωμο
Χαρουπο-αμυγδαλο-καρυδο-μπανανό-cookies
προηγούμενο
Χαρουπο-αμυγδαλο-καρυδο-μπανανό-cookies
Χριστόψωμο συνταγή
επόμενο
Χριστόψωμο

Προσθέστε το σχόλιό σας