Υλικά
-
600-800 γρ. κόκκινη κολοκύθα καθαρισμένη σε κυβάκια
-
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
-
1 σφηνάκι λευκό κρασί
-
Περίπου 15 μετρίου μεγέθους κρεμμύδια
-
300 ml βραστό νερό
-
2-3 κ. σ. πελτέ
-
2-3 κ. σ. ξύδι μπαλσάμικο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
3-4 φύλλα δάφνης
-
Πάπρικα καπνιστή
-
Μοσχοκάρυδο
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα χαράζουμε ελαφρώς στη μία άκρη.
- Κόβουμε την κόκκινη κολοκύθα σε ισομεγέθη κομμάτια.
- Σε ένα ταψί τοποθετούμε λαδόκολλα, την πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα κομμάτια της κολοκύθας και τα κρεμμύδια (κρατάμε ένα μέτριο) με τέτοιο τρόπο ώστε να μην καλύπτει το ένα το άλλο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1/2 ώρα για να θωρακίσουμε τα λαχανικά μας.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί
- Προσθέτουμε το ένα κρεμμύδι που είχαμε κρατήσει περασμένο από το multi,και τα υπόλοιπα κρεμμύδια και την κόκκινη κολοκύθα.
- Μόλις ολοκληρωθεί το τσιγάρισμα τα σβήνουμε με το κρασί
- Προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο στο νερό, τα φύλλα δάφνης, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και μισοκλείνουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 40′ ή μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και η κολοκύθα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό. Δεν τα ανακατεύουμε με κουτάλι γιατί θα λιώσουν τα κρεμμύδια και η κολοκύθα. Αν χρειαστεί απλώς κουνάμε την κατσαρόλα.
(Visited 2.313 times, 1 visits today)