Υλικά
-
1 μέτριο (περίπου 1 κιλό) κουνουπίδι
-
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
2-3 μέτριες πατάτες
-
300 ml βραστό νερό
-
1/2 φλ. τσ. χυμό ντομάτας
-
Μπούκοβο
-
Μοσχοκάρυδο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Πάπρικα καπνιστή
Οδηγίες
- Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε το κουνουπίδι σε φουντίτσες
- Σε μια κατσαρόλα ή στη χύτρα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το ένα περασμένο από το multi και το άλλο κομμένο σε φέτες και τα αφήνουμε να μαραθούν
- Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε ισομεγέθη κομμάτια και το κουνουπίδι και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν
- Μόλις ολοκληρωθεί το τσιγάρισμα προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο, το μοσχοκάρυδο και την καπνιστή πάπρικα
- Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και κλείνουμε την κατσαρόλα ή τη χύτρα και τα αφήνουμε να ψηθούν. Χρειάζεται 10 λεπτά αν χρησιμοποιήσουμε τη χύτρα ή 20 λεπτά χωρίς τη χύτρα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό.
(Visited 1.225 times, 1 visits today)