Υλικά
-
2 κούπες καρύδια αλεσμένα
-
1 κούπα πούδρα αμυγδάλου
-
1 & ½ κούπα τριμμένη φρυγανιά
-
1-2 σταγόνες υγρή βανίλια
-
1 κούπα νερό
-
2 κούπες ζάχαρη
-
3 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)
-
Σοκολατένια corn-flakes σε σχήμα φύλλου νηστίσιμα
-
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
-
Διάφορες τρούφες για επικάλυψη
Οδηγίες
Για τα τρουφάκια
· Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και μόλις αρχίζουν να βράζουν ρίχνουμε το κονιάκ.
· Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, την πούδρα αμυγδάλου τη φρυγανιά, το κακάο και τη βανίλια.
· Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να καταφέρουμε μια ομοιογενή ζύμη. Αν είναι πολύ αραιή προσθέτουμε λίγη ακόμα φρυγανιά.
· Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για να σφίξει για περίπου μισή ώρα.
· Πλάθουμε μπαλάκια και τα τυλίγουμε μέσα σε τρούφα της αρεσκείας μας ή καρύδα.
Για τα κουκουνάρια
· Με τη ζύμη από τα τρουφάκια πλάθουμε την βάση σε σχήμα αχλαδιού.
· Κολλάμε περιμετρικά τα corn flakes και πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη και τις τρούφες.