Υλικά
-
2 φύλλα νηστίσιμης σφολιάτας
-
1 λίτρο γάλα αμυγδάλουή οποιοδήποτε άλλο φυτικό γάλα
-
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
-
1 κούπα ζάχαρη
-
3 κ.σ. φυτική μαργαρίνη soft
-
2-3 σταγόνες υγρή βανίλια
-
Επιπλέον φυτική μαργαρίνη για το άλειμμα του πυρέξ
-
Ζάχαρη άχνη & κανέλα για το πασπάλισμα
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη, τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να πετύχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μια μια κουταλιά τη μαργαρίνη και την ενσωματώνουμε στην κρέμα.
- Κόβουμε τη σφολιάτα σε δύο μέρη (το ένα λίγο πιο μεγάλο από το άλλο).
- Ανοίγουμε τα δύο φύλλα με τον πλάστη. Με αυτόν τον τρόπο το φύλλο δε γίνεται πολύ χοντρό και γίνεται πιο αισθητή η κρέμα. Αν θέλετε το φύλλο πιο χοντρό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο φύλλα σφολιάτας
- Τοποθετούμε το μεγαλύτερο φύλλο σφολιάτας σε ένα πυρέξ αφού πρώτα το έχουμε αλείψει με φυτική μαργαρίνη, προσπαθώντας να καλύψουμε και τα πλάγια του πυρέξ.
- Προσθέτουμε την κρέμα και τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο.
- Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180º C για μισή ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα μας.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε. Καλό θα ήταν να την αφήσουμε να κρυώσει για να κόβετε πιο εύκολα.
(Visited 4.261 times, 1 visits today)