Υλικά
-
1 κούπα ζάχαρη
-
1 κούπα φυσικό χυμό μανταρίνι
-
1/2 κούπα γάλα αμυγδάλουή οποιοδήποτε άλλο φυτικό γάλα
-
1-2 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας ή με άρωμα πορτοκάλιή υγρή βανίλια
-
2 κ.σ. κορν φλάουρ
-
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
-
2 κ.σ. λιωμένη φυτική μαργαρίνη
-
Επιπλέον φυτική μαργαρίνη για το άλειμμα του πυρέξ
-
1 πακέτο φύλλο κρούστας
-
Για το σιρόπι
-
1 & 1/2 κούπα νερό
-
1 & 1/2 κούπα ζάχαρη
-
1 κούπα φυσικό χυμό μανταρίνι
Οδηγίες
- Θρυμματίζουμε τα φύλλα κρούστας και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ αφού πρώτα το αλείψουμε με τη φυτική μαργαρίνη.
- Στο χυμό μανταρίνι προσθέτουμε το μπέικιν, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε σε μια λεκάνη.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Περιχύνουμε με το παραπάνω μίγμα τα θρυμματισμένα φύλλα κρούστας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η μανταρινόπιτα.
Για το σιρόπι
- Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί να πάρουν μία βράση και ξαφρίζουμε.
- Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
- Μόλις βγάλουμε την μανταρινόπιτα και όπως είναι ζεστή την περιχύνουμε σιγά σιγά με το κρύο σιρόπι ώστε να προλάβει να το απορροφήσει.
(Visited 2.109 times, 1 visits today)