Υλικά
-
Για τα κουλουράκια
-
1 κούπα ελαιόλαδο
-
1 κούπα χυμός μανταρίνι
-
1 κούπα (κατά προτίμηση καστανή) ζάχαρη
-
1/2 κ.γλ. Κανέλα
-
1/4 κ.γλ. Γαρύφαλλο
-
2 κ.σ. κονιάκ
-
Ξύσμα από 2 μανταρίνια
-
1 κούπα κορν φλάουρ
-
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
-
Περίπου 4 κούπες φαρίνα
-
Για τη "σάλτσα" μανταρινιού
-
1 κούπα χυμός μανταρίνι
-
2 κ.σ. (κατά προτίμηση καστανή) ζάχαρη
-
1 & 1/2 κ.σ. κορν φλάουρ
Οδηγίες
• Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
• Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το κονιάκ και το ξύσμα.
• Διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ στο χυμό μανταρινιού και την προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα.
• Προσθέτουμε το κορν φάουερ και τη φαρίνα σιγά-σιγά μέχρι να καταφέρουμε μια εύπλαστη ζύμη ενώ ανακατεύουμε με το χέρι, για να ελέγχουμε το μείγμα ώστε να γίνει μία ζύμη, με την οποία να μπορούμε να πλάθουμε κουλουράκια που να διατηρούν το σχήμα που τους δίνουμε χωρίς όμως να γίνει πολύ σφιχτή.
• Πλάθουμε τα κουλουράκια σε στρογγυλά σχήματα και με το δάκτυλό μας κάνουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. Όσο πιο έντονο χρυσαφί χρώμα αποκτήσουν τόσο πιο τραγανά γίνονται.
Για τη “σάλτσα” μανταρινιού
• Σε ενα κατσαρολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν.
• Τοποθετούμε το κατσαρολάκι στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.
• Μόλις κρυώσουν τα κουλουράκια μας με τη βοήθεια ενός κουταλιού καλύπτουμε τη λακουβίτσα με ικανή ποσότητα “σάλτσας” μανταρινιού.