Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, το κονιάκ και το κρασί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το μπέικιν και το αλεύρι σιγά...
• Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια τοποθετούμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι πήξει το μείγμα. • Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα και...
Σε μια κατσαρόλα και εκτός φωτιάς ανακατεύουμε με ένα σύρμα το κορν φλάουερ με το γάλα μέχρι να διαλυθεί το πρώτο. Βάζουμε τη κατσαρόλα σε χαμήλη φωτιά, προσθέτουμε την υγρή...
Για το παντεσπάνι Στο κάδο του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη με τη κρυσταλλική ζάχαρη και την κρέμα καρύδας μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το...
• Λιώνουμε τους χουρμάδες και τη μπανάνα σε ένα δυνατό multi. • Προσθέτουμε και τη βρώμη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά. • Τοποθετούμε...
Για τη γέμιση Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Για τα κουλουράκια Σε ένα μπολ χτυπάμε τη σόδα με το σπορέλαιο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε...
• Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα καρύδας και την ανακατεύουμε λίγο μέχρι να πάρει μια βράση. • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα...
Βράζουμε το νερό, διαλύουμε μέσα το ταχίνι και το αφήνουμε να κρυώσει. Ενσωματώνουμε στο παραπάνω μείγμα τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την υγρή βανίλια. Στο χυμό πορτοκάλι προσθέτουμε το μπέικιν και το...
Για τα φύλλα Κόβουμε το κάθε φύλλο της σφολιάτας σε τέσσερα ισομεγέθη κομμάτια. (εκεί που είναι “τσακισμένα”) Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αφού πασπαλίσουμε με τη ζάχαρη τοποθετούμε τα...
Για το σιρόπι Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για περίπου 3-4 λεπτά και το αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Για τα ροξάκια Σε μια λεκάνη προσθέτουμε την πορτοκαλάδα, το σπορέλαιο,...
Για τα ταρτάκια Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα κομματάκια της παγωμένης φυτικής μαργαρίνης και τα τρίβουμε με τα χέρια μας ώστε να...
Για τη γέμιση Καθαρίζουμε και τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη τα μήλα. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα πιέζουμε να αποβάλλουν τα υγρά τους (όχι να μείνουν τελείως στεγνά). Το...
Για την κρέμα Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό, το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το...
Σε μια κατσαρόλα και εκτός φωτιάς διαλύουμε το νισεστέ στο νερό. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και μόλις πάρει μία βράση προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει....
Θρυμματίζουμε τα φύλλα κρούστας και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ αφού πρώτα το αλείψουμε με τη φυτική μαργαρίνη. Στο χυμό μανταρίνι προσθέτουμε το μπέικιν, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε σε μια...
• Στο multi χτυπάμε το αβοκάντο, τα μήλα και το χλιαρό νερό μέχρι να δημιουργήσουμε έναν πηκτό χυλό. • Μεταφέρουμε το παραπάνω μείγμα σε μια λεκάνη. • Προσθέτουμε τη ζάχαρη,...
Βγάζουμε τη μαργαρίνη από το ψυγείο 2 ώρες περίπου πριν για να ξεπαγώσει. Στο κάδο του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε τις δύο φυτικές μαργαρίνες με τη ζάχαρη και...
Για την κρέμα Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό, το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το...
• Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα. • Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το σιμιγδάλι με την καρύδα και τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα....
Για τη ζύμη Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και μια πρέζα ζάχαρη και το αφήνουμε να ενεργοποιηθεί Προσθέτουμε τη λιωμένη μαργαρίνη το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε...