1 0
Σιροπιαστά κορνεδάκια

Μοιραστείτε το:

Η μπορείτε να αντιγράψετε & να μοιραστείτε αυτό το url

Υλικά

Προσαρμόστε τις μερίδες:
1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα νερό
1 κούπα γάλα αμυγδάλου ή οποιοδήποτε άλλο φυτικό γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
1-2 σταγόνες υγρή βανίλια
1 & 1/2 κ.σ. φυτική μαργαρίνη
1 φύλλο νηστίσιμη σφολιάτα
Για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα νερό
Μία φλούδα από λεμόνι

Σιροπιαστά κορνεδάκια

Χαρακτηριστικά:
  • vegan
Κουζίνα:

Υλικά

  • Για το σιρόπι

Οδηγίες

Share

Για την κρέμα

  • Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό, το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να πετύχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μια μια κουταλιά τη μαργαρίνη και την ενσωματώνουμε στην κρέμα.
  • Αλείφουμε με τη φυτική μαργαρίνη τους κώνους κορνέ.
  • Κόβουμε τη νηστίσιμη σφολιάτα σε λωρίδες πάχους 2-3 εκ. και τυλίγουμε περιμετρικά τους κώνους. Αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε αλουμινόχαρτο για να φτιάξουμε.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 10-15 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
  • Μόλις το βγάλουμε και όπως είναι ζεστό το περιχύνουμε σιγά σιγά με το κρύο σιρόπι ώστε να προλάβουν να το απορροφήσουν.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα γεμίζουμε την κρέμα.
  • Γαρνίρουμε με τα κερασάκια.

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το μέλι να πάρουν μία βράση.
  • Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
(Visited 826 times, 1 visits today)

Reviews συνταγών

Δεν υπάρχουν ακόμη reviews για αυτή τη συνταγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα παρακάτω για να ξεκινήσετε
Αλάδωτος σοκολατένιος χαλβάς με καρύδα
προηγούμενο
Αλάδωτος σοκολατένιος χαλβάς με καρύδα
Μπισκοτάκια αμυγδάλου
επόμενο
Μπισκοτάκια αμυγδάλου
Αλάδωτος σοκολατένιος χαλβάς με καρύδα
προηγούμενο
Αλάδωτος σοκολατένιος χαλβάς με καρύδα
Μπισκοτάκια αμυγδάλου
επόμενο
Μπισκοτάκια αμυγδάλου

Προσθέστε το σχόλιό σας