Υλικά
-
500 γρ. κόκκινη κολοκύθα
-
500 γρ. κόκκινες φακές
-
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
-
2-3 σκελίδες σκόρδο
-
1 μέτρια γλυκοπατάτααν σας φαίνεται πολύ γλυκιά χρησιμοποιήστε μία κανονική πατάτα
-
1 λίτρο βραστό νερό
-
2-3 μεγάλα καρότα
-
Αλάτιλίγο παραπάνω από ό,τι συνήθως διότι τα λαχανικά μας είναι γλυκά
-
Πιπέρι
-
Μοσχοκάρυδο
-
4-5 φυλλαράκια φασκόμηλο
-
Πάπρικα γλυκιάγια πασπάλισμα
Οδηγίες
• Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
• Προσθέτουμε τα φυλλαράκια του φασκόμηλου και το σκόρδο και τα αφήνουμε να απελευθερώσουν τα αρώματά τους.
• Αφαιρούμε τα φυλλαράκια του φασκόμηλου.
• Προσθέτουμε τη γλυκοπατάτα-πατάτα, τα καρότα και την κόκκινη κολοκύθα κομμένα σε ισομεγέθη κομμάτια και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν.
• Προσθέτουμε και τις κόκκινες φακές.
• Μόλις ολοκληρωθεί το τσιγάρισμα προσθέτουμε το καυτό νερό.
• Τέλος προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
• Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και μισοκλείνουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
• Αλέθουμε με το μπλέντερ χειρός.
• Σερβίρουμε με γλυκιά πάπρικα.