Υλικά
-
1 συσκευασία 500 γρ. κόκκινη φαρίνα
-
1/2 κούπα ελαιόλαδο
-
1 κούπα νερό
-
1 κούπα ζάχαρη
-
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
-
1/2 κούπα φρέσκος χυμός πορτοκάλι
-
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-
1 & 1/2 κούπα Σταφίδες και τριμμένα καρύδια
-
κανέλα και σουσάμιγια πασπάλισμα
Οδηγίες
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το νερό, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
• Στο χυμό πορτοκάλι προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα.
• Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τις σταφίδες με τα θρυμματισμένα καρύδια και τα προσθέτουμε και αυτά.
• Τέλος προσθέτουμε τη φαρίνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
• «Αλευρωβουτυρώνουμε» ένα ταψί διαμέτρου 28 cm. και αδειάζουμε το μείγμα.
• Πασπαλίζουμε με τη κανέλα και το σησάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι μας.
(Visited 3.013 times, 1 visits today)