Υλικά
-
1/2 συσκευασία φυτική μαργαρίνη με έλαιο καρυδιού1 συσκευασία = 225 γρ.
-
1/2 κούπα σπορέλαιο
-
1/2 κούπα φυσικό χυμό μανταρίνι
-
2 κ. σ. κονιάκ
-
1 κούπα ζάχαρη
-
1 & 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
-
3 κ. σ. κακάο
-
1/2 κούπα τριμμένα καρύδια
-
1 συσκευασία σοκολάτα κουβερτούρα
-
1/2 κ.γλ. λάδι καρύδαςή οποιοδήποτε άλλο σπορέλαιο
-
500-550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Οδηγίες
• Στο κάδο του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη με το σπορέλαιο , τη ζάχαρη και το κονιάκ για περίπου 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
• Διαλύουμε το μπείκιν πάουντερ στο χυμό του μανταρινιού και το προσθέτουμε αμέσως στο προηγούμενο μείγμα.
• Κατεβάζουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και τα τριμμένα καρύδια.
• Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο ενώ ανακατεύουμε με το χέρι, για να ελέγχουμε το μείγμα ώστε να γίνει μία ζύμη, με την οποία να μπορούμε να πλάθουμε μπισκότα, που να διατηρούν το σχήμα που τους δίνουμε χωρίς όμως να γίνει πολύ σφιχτή.
• Πλάθουμε τα μπισκότα στρόγγυλα σε μεγέθους καρυδιού.
• Με τη βοήθεια του πίσω μέρους μιας ξύλινης κουτάλας (βλ. φωτογραφία) ή με το δάκτυλό μας ανοίγουμε μία λακκουβίτσα στο κέντρο τους όπου θα βάλουμε τη σοκολατένια επικάλυψη.
• Τοποθετούμε αραιά σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 1/2 ώρα (προσαρμόζουμε τη θερμοκρασία και το χρόνο στο φούρνο μας).
• Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
• Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί προσθέτοντας το λάδι καρύδας.
• Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε με σοκολάτα την λακκουβίτσα που είχαμε σχηματίσει στην επιφάνεια των μπισκότων.
• Αφήνουμε και πάλι να κρυώσουν, χωρίς να ακουμπάνε το ένα με το άλλο.
• Διατηρούμε τα μπισκότα σε αεροστεγές κουτί.
(Visited 2.985 times, 1 visits today)
Ένα σχόλιο Απόκρυψη σχολίων
Χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος των μπισκότων, το φούρνο μας, καθώς και το πόσο τραγανά τα θέλουμε.
Υπέροχα τα μπισκοτάκια!! Μόλις τα έφτιαξα με τις μόνες διαφορές ότι αντί για χυμό μανταρίνι που δεν είχα έβαλα γάλα σόγιας και το ψήσιμο 7-8 λεπτά, όχι παραπάνω… εξαιρετικά μπισκοτάκια!!! Πεντανόστιμα!!