Υλικά
-
1/2 κούπα χλιαρό νερό
-
1 ώριμο αβοκάντο
-
2 μέτρια πράσινα μήλα
-
1 κούπα μαύρη μαλακή ζάχαρη
-
1-2 σταγόνες υγρή βανίλια
-
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
-
1 κούπα θρυμματισμένα καρύδια
-
1/2 κούπα Σταγόνες κουβερτούρας
-
Κανέλα
-
Γαρύφαλλο
-
Περίπου 1 & 1/4 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.εξαρτάται από το πόσο ζουμερά είναι τα φρούτα
Οδηγίες
• Στο multi χτυπάμε το αβοκάντο, τα μήλα και το χλιαρό νερό μέχρι να δημιουργήσουμε έναν πηκτό χυλό.
• Μεταφέρουμε το παραπάνω μείγμα σε μια λεκάνη.
• Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την υγρή βανίλια, την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.
• Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι και το προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα.Το μείγμα θα πρέπει να έχει την υφή ενός σφικτού κέικ. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο αλεύρι.
• Ενσωματώνουμε στο παραπάνω μείγμα με απαλές κινήσεις τα καρύδια και τις σταγόνες κουβερτούρας.
• Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου μία ώρα για να σφίξει.
• Με τη βοήθεια μια σακούλας ζαχαροπλαστικής ή ενός κουταλιού δημιουργούμε σε μια λαδόκολλα τα cookies σε μέγεθος της αρεσκείας μας.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
• Όταν βγουν από το φούρνο είναι πολύ μαλακά και δεν μπορούμε να τα πιάσουμε.
• Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα βγάζουμε από το ταψί και απολαμβάνουμε…
(Visited 747 times, 1 visits today)