Υλικά
-
1 κούπα σπορέλαιο
-
1 κουτάκι (330 ml) υγρή σόδα
-
1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
-
1/2 κούπα και επιπλέον για πασπάλισμα τριμμένη καρύδα
-
Περίπου 600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-
3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλική
-
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
-
2 βανίλιες
-
Για τη γέμιση
-
3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
-
1 κ.σ. σουσάμι
-
2 κ.σ. καρύδι θρυμματισμένο
-
1 κ. γλ. κανέλα
-
1/2 κ. γλ. γαρύφαλλο
-
Για το σιρόπι
-
1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλική
-
1 κούπα νερό
-
1 φλούδα λεμόνι
-
1 στικ κανέλας
Οδηγίες
Για τη γέμιση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Για τα κουλουράκια
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τη σόδα με το σπορέλαιο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε την καρύδα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Προσθέτουμε πρώτα το σιμιγδάλι και μετά σιγά σιγά το αλεύρι μαζί με το μπέικιν αφού τα έχουμε κοσκινίσει μέχρι να καταφέρουμε μια ομοιογενή εύπλαστη ζύμη.
- Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης, το ανοίγουμε στην παλάμη μας και βάζουμε 1/4 κ.γλ. από τη γέμιση και το κλείνουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 40 λεπτά.
Για το σιρόπι
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά.
- Μόλις βράσουν αφαιρούμε το στικ της κανέλας και τη φλούδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Τοποθετούμε 3-4 κουλουράκια, αφού πρώτα έχουν κρυώσει, στο σιρόπι πρώτα με την ανάποδη μεριά προς τα πάνω.
- Τα αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις και τα γυρίζουμε από την καλή τους μεριά, αφήνοντάς τα και εκεί να πάρουν 2-3 βράσεις.
- Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού τα απομακρύνουμε από την κατσαρόλα.
- Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα κουλουράκια.
- Πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρύδα.
(Visited 4.282 times, 4 visits today)