Υλικά
-
1 κούπα ζάχαρη
-
1 κούπα νερό σε θερμοκρασία δωματίου
-
1/2 κούπα νισεστέ
-
2 κ.σ. καρύδα τριμμένη
-
Μερικές σταγόνες ροδόνερο
-
Επιπλέον καρύδα τριμμένη για πασπάλισμα
-
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα και εκτός φωτιάς διαλύουμε το νισεστέ στο νερό.
- Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και μόλις πάρει μία βράση προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καταφέρουμε ένα πηκτό και ελαστικό μείγμα.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το ροδόνερο και την τριμμένη καρύδα.
- Σε ένα μπολ στρώνουμε τη βάση μα ζάχαρη άχνη.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ και το αφήνουμε να σταθεροποιηθεί για 3-4 ώρες, χωρίς όμως να το σκεπάσουμε.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας και τα πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρύδα.
(Visited 5.456 times, 1 visits today)