Υλικά
-
4 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
-
1/2 κούπα χλιαρό νερό
-
1 συσκευασία (25 γρ.) νωπή μαγιά
-
1 κούπα ρόφημα σόγιας
-
2 κ. σ. (μαλακώμενη) φυτική μαργαρίνη
-
2 κ. σ. (και επιπλέον) Ζάχαρη για πασπάλισμα
-
(για το άνοιγμα του φύλλου) κορν φλάουρ
-
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
Οδηγίες
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και μια πρέζα ζάχαρη και το αφήνουμε να ενεργοποιηθεί.
• Προσθέτουμε τη λιωμένη μαργαρίνη στο ρόφημα σόγιας και ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα.
• Προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
• Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη.
• Τοποθετούμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
• Ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη και του κορν φλάουρ φύλλο πάχους 1-1,5 cm.
• Με ένα ποτήρι κόβουμε στρογγυλά μοτίβα και ανοίγουμε μια τρύπα στη μέση με τη βοήθεια από ένα καπάκι.
• Αφήνουμε τους λουκουμάδες να ξαναφουσκώσουν.
• Βάζουμε το σπορέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και το τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.
• Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες και από τις δυο μεριές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
• Σερβίρονται ζεστοί πασπαλισμένοι με ζάχαρη.