0 0
  • Share
  • 899 Θεάσεις
  • Like
  • 3 ώρες 15 λεπτά
  • Μερίδες: 10
  • Εύκολη
  • Περίπου 3,5€
Χαλβάς με ινδοκάρυδο & λεμόνι

Μοιραστείτε το:

Η μπορείτε να αντιγράψετε & να μοιραστείτε αυτό το url

Υλικά

Προσαρμόστε τις μερίδες:
1 φλ. τσ. σιμιγδάλι χονδρό
1/2 φλ. τσ. σπορέλαιο
1/2 φλ. τσ. (και επιπλέον για το σερβίρισμα) ινδική καρύδα
Για το σιρόπι
2 φλ. τσ. ζάχαρη
4 φλ. τσ. νερό
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ. σ. μέλι
1 βανίλια

Χαλβάς με ινδοκάρυδο & λεμόνι

Χαρακτηριστικά:
  • vegan
Κουζίνα:

Υλικά

  • Για το σιρόπι

Οδηγίες

Share
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το σπορέλαιο και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.
  • Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα.
  • Προσθέτουμε και την ινδική καρύδα και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
  • Ρίχνουμε με προσοχή το σιρόπι στον χαλβά και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
  • Το βάζουμε σε μια φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει
  • Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
  • Το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με ινδική καρύδα.

 

(Visited 899 times, 1 visits today)

Reviews συνταγών

Δεν υπάρχουν ακόμη reviews για αυτή τη συνταγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα παρακάτω για να ξεκινήσετε
προηγούμενο
Μπακλαβάς
Χαλβάς με εσπεριδοειδή
επόμενο
Χαλβάς με εσπεριδοειδή
προηγούμενο
Μπακλαβάς
Χαλβάς με εσπεριδοειδή
επόμενο
Χαλβάς με εσπεριδοειδή

Προσθέστε το σχόλιό σας