0 0
  • Share
  • 1,648 Θεάσεις
  • Like 6
  • 70΄
  • Μερίδες: 10
  • Εύκολη
  • Περίπου 5€
Μπακλαβάς

Μοιραστείτε το:

Η μπορείτε να αντιγράψετε & να μοιραστείτε αυτό το url

Υλικά

Προσαρμόστε τις μερίδες:
1 κούπα & 1 σφηνάκι επιπλέον ελαιόλαδο
1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
1/2 κούπα πούδρα αμυγδάλου
1/2 κούπα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα & χονδροκομμένα
1/2 κούπα φιστίκια Αιγίνης χονδροκομμένα
3/4 κούπας μαύρη ζάχαρη
1 κ.σ. Κανέλα
1 κ.γλ. Μοσχοκάρυδο
ολόκληρα γαρύφαλλα
2 βανίλιες
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1 & 2/3 κούπες νερό
Φλούδα από μισό μανταρίνι
Μερικές σταγόνες φυσικό χυμό μανταρίνι

Μπακλαβάς

Χαρακτηριστικά:
  • vegan
Κουζίνα:

Υλικά

  • Για το σιρόπι

Οδηγίες

Share
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα γαρύφαλλα, τις βανίλιες και το φύλλο κρούστας.

  • Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση.
  • Λαδώνουμε ένα πυρέξ με διαστάσεις 35×22 cm.(είναι σχεδόν όσο το μισό φύλλο κρούστας).
  • Τοποθετούμε τρία μισά φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο και το καθένα το αλείφουμε με ελαιόλαδο.
  • Στο τέταρτο φύλλο θα απλώσουμε γέμιση, όσο χωράει στη χούφτα μας.
  • Συνεχίζουμε εναλλάξ τα φύλλα. Το ένα το αλείφουμε με ελαιόλαδο και στο άλλο βάζουμε γέμιση. Τα τρία τελευταία φύλλα τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.
  • Χαράζουμε το μπακλαβά και καρφώνουμε τα γαρύφαλλα.
  • Περιχύνουμε το μπακλαβά με ενα σφηνάκι καυτό λάδι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 30-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ο μπακλαβάς.
  • Μόλις τον βγάλουμε τον πασπαλίζουμε με τις βανίλιες και όπως είναι ζεστός τον περιχύνουμε σιγά σιγά με το κρύο σιρόπι ώστε να προλάβει να το απορροφήσει.

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε να βράσουν  για 1-2 λεπτά.
  • Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
(Visited 1,648 times, 1 visits today)

Reviews συνταγών

Δεν υπάρχουν ακόμη reviews για αυτή τη συνταγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα παρακάτω για να ξεκινήσετε
Γαλακτομπούρεκο νηστίσιμο
προηγούμενο
Γαλακτομπούρεκο νηστίσιμο
Χαλβάς με ινδοκάρυδο -συνταγή
επόμενο
Χαλβάς με ινδοκάρυδο & λεμόνι
Γαλακτομπούρεκο νηστίσιμο
προηγούμενο
Γαλακτομπούρεκο νηστίσιμο
Χαλβάς με ινδοκάρυδο -συνταγή
επόμενο
Χαλβάς με ινδοκάρυδο & λεμόνι

Προσθέστε το σχόλιό σας