0 0
  • Share
  • 1,944 Θεάσεις
  • Like 2
  • 1 ώρα 30΄
  • Μερίδες: 10
  • Εύκολη
  • Περίπου 3,5€
Γαλακτομπούρεκο νηστίσιμο

Μοιραστείτε το:

Η μπορείτε να αντιγράψετε & να μοιραστείτε αυτό το url

Υλικά

Προσαρμόστε τις μερίδες:
Για την κρέμα
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
2 κούπες νερό
2 κούπες γάλα αμυγδάλου ή οποιοδήποτε άλλο φυτικό γάλα
1 κούπα ζάχαρη
1-2 σταγόνες υγρή βανίλια
3 κ. σ. φυτική μαργαρίνη
1/2 κούπα επιπλέον φυτική μαργαρίνη για το άλειμμα των φύλλων
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 ξυλάκι Κανέλα
2 γαρύφαλλα
Φλούδα από 1 λεμόνι

Γαλακτομπούρεκο νηστίσιμο

Χαρακτηριστικά:
  • vegan
Κουζίνα:

Υλικά

  • Για την κρέμα

  • Για το σιρόπι

Οδηγίες

Share

Για την κρέμα

  • Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό, το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να πετύχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μια μια κουταλιά τη μαργαρίνη και την ενσωματώνουμε στην κρέμα.
  • Αλείφουμε με τη φυτική μαργαρίνη ένα πυρέξ και τοποθετούμε τα μισά φύλλα προσπαθώντας να καλύψουμε και τα πλαϊνά ενώ τα βουτυρώνουμε ένα ένα.
  • Προσθέτουμε την κρέμα και τοποθετούμε από πάνω το υπόλοιπα φύλλα. Τόσο στα πάνω όσο και στα κάτω φύλλα ένα από τα φύλλα το βάζουμε τσαλακωμένο ώστε να δημιουργήσουμε κενό και να ψηθεί καλύτερα.
  • Ραντίζουμε το γαλακτομπούρεκο με νερό και με τη φυτική μαργαρίνη που μας έχει περισσέψει.
  • Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180º C για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει το γαλακτομπούρεκο.
  • Μόλις το βγάλουμε και όπως είναι ζεστό το περιχύνουμε σιγά σιγά με το κρύο σιρόπι ώστε να προλάβει να το απορροφήσει

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα να βράσουν για 2-3 λεπτά.
  • Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
(Visited 1,944 times, 1 visits today)

Reviews συνταγών

Δεν υπάρχουν ακόμη reviews για αυτή τη συνταγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα παρακάτω για να ξεκινήσετε
Κεκάκια με παντζάρι και αβοκάντο
προηγούμενο
Κεκάκια με αβοκάντο & παντζάρι
επόμενο
Μπακλαβάς
Κεκάκια με παντζάρι και αβοκάντο
προηγούμενο
Κεκάκια με αβοκάντο & παντζάρι
επόμενο
Μπακλαβάς

Προσθέστε το σχόλιό σας