Υλικά
-
1 συσκευασία 225 γρ. φυτική μαργαρίνη με άρωμα καρύδα-αμύγαλο
-
2 κ.σ. κακάο
-
1 & 1/3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
-
3/4 κούπας σκόνη αμυγδάλου
-
3/4 κούπας μαύρη μαλακή ζάχαρη
-
1-2 σταγόνες υγρής βανίλιας
-
1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
-
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Οδηγίες
• Στο μπολ του μίξερ προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
• Προσθέτουμε την υγρή βανίλια.
• Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι και το κακάο και το προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα.
• Ενσωματώνουμε στο παραπάνω μείγμα με απαλές κινήσεις τη σκόνη αμυγδάλου.
• Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου μία ώρα για να σφίξει.
• Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα “κυλάμε” στην άχνη ζάχαρη. Αν τα θέλουμε πολύ άσπρα θα πρέπει να επαναλάβουμε 2-3 φορές.
• Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
• Όταν βγουν από το φούρνο είναι πολύ μαλακά και δεν μπορούμε να τα πιάσουμε.
• Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα βγάζουμε από το ταψί και απολαμβάνουμε…
• Μπορούμε άνετα να παραλείψουμε την άχνη ζάχαρη χωρίς να χάσουμε τίποτα σε γεύση.