0 1
  • Share
  • 14.771 Θεάσεις
  • Like 15
  • 2,5 ώρες
  • Μερίδες: 10
  • Εύκολη
  • Περίπου 4€
Μελιτζανόπιτα

Μοιραστείτε το:

Η μπορείτε να αντιγράψετε & να μοιραστείτε αυτό το url

Μελιτζανόπιτα

Χαρακτηριστικά:
  • vegan
Κουζίνα:

Υλικά

  • Για το φύλλο

  • Για τη γέμιση

Οδηγίες

Share

Για το φύλλο

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με το σύρμα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ζυμώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη. Αν  χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα ή λίγο αλεύρι.
  • Τοποθετούμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μία ώρα περίπου.

Για τη γέμιση

  • Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια.
  • Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τα αλατίζουμε και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C στον αέρα για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο χοντροκομμένα.
  • Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να μαραθούν.
  • Κόβουμε τις μαλακωμένες μελιτζάνες και τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το μαϊντανό.
  • Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να πάρουν δύο βράσεις.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί για κέικ με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 28 cm.
  • Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια τοποθετούμε το ζυμάρι και το χωρίζουμε σε δύο μέρη, το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο.
  • Με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τα φύλλα. Μόλις ανοίξουμε το πρώτο, το μεγαλύτερο, το μεταφέρουμε στο ταψί . Του επιτρέπουμε να κάνει μερικές πτυχές για να εγκλωβίσει αέρα όταν ψήνεται και να γίνει πιο τραγανό.
  • Το πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε τη γέμιση.
  • Τοποθετούμε το δεύτερο από πάνω, κάνοντας πάλι πτυχές, και στις άκρες κλείνουμε με τα δάκτυλά μας.
  • Ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
  • Τοποθετούμε την πίτα στο φούρνο όσο πιο ψηλά γίνεται  (για να την ξεροψήσει ο αέρας από κάτω) και την ψήνουμε στους 180º C στον αέρα για 1 περίπου ώρα ή μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα.
(Visited 14.771 times, 1 visits today)

Reviews συνταγών

Δεν υπάρχουν ακόμη reviews για αυτή τη συνταγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα παρακάτω για να ξεκινήσετε
Μουσακάς νηστίσιμος - συνταγή
προηγούμενο
Μουσακάς νηστίσιμος
Ραβανί νηστίσιμο με ινδοκάρυδο
επόμενο
Ραβανί νηστίσιμο με ινδοκάρυδο
Μουσακάς νηστίσιμος - συνταγή
προηγούμενο
Μουσακάς νηστίσιμος
Ραβανί νηστίσιμο με ινδοκάρυδο
επόμενο
Ραβανί νηστίσιμο με ινδοκάρυδο

Προσθέστε το σχόλιό σας

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here